Tragedia w Krakowie - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 2 z 3    [ Posty: 24 ]

Napisano: 15 maja 2015, 13:26

Masz racje nie jeden beneficjent ma się lepiej niż pracownik OPSu i jeszcze wypomina że on żyje z jego podatków.
żaden z polityków nie rzucił hasła że będzie lepiej dla pracujących tylko dla darmozjadów. Polska płaci za przyjemności pijesz no to masz na następną kratę jesteś matką polką czyli co rok to prorok i to każde z innym no to co Bóg dał dzieci a państwo da na dzieci i życie jakoś bez pracy zleci
wstydzę się za nasz kraj, który promuje nieróbstwo i cwaniactwo a ludzi pracujących traktuje jak szmaty
Ktoś

Napisano: 15 maja 2015, 14:19

Wszyscy macie rację. Jak tak na to patrzę to zastanawiam sie jak ten kraj jeszcze funkcjonuje.... same paradoksy, niedoinformowani politycy i pchanie forsy patologiom, którym jest dobrze jak jest. A pracującym wszystko się zabiera i grozi ze na moje miejsce jest 10...akurat, po co robić skoro obibokom na wszystko się należy za darmo
szary pracownik

Napisano: 15 maja 2015, 15:14

szary pracowniku zadałeś trafne pytanie "po co robić ?" ...... a no po to aby cwaniakom i obibokom mogło się wszystko należeć za darmo z twoich podatków ..... proste
małe ww
Podinspektor
Od: 11 kwie 2014, 9:44
Zajmuję się:

Napisano: 15 maja 2015, 16:05

Taka to praca. Wiedzieliście o tym podpisując umowy. Klienci pomocy społecznej to nie oaza kościelna. Piją, ćpają, biją, cwaniakują, brudzą. Bywają niebezpieczni. Policjanci i strażacy też nie wiedzą czy po zmianie wrócą do domu. Służba to poświęcenie. Jeżeli politycy nic z tym bezpieczeństwem nie robią to musicie sami o siebie zadbać. Idźcie na kurs samoobrony i kupcie gaz łzawiący lub paralizator. Bo z tą asystą policji może być problem. Klienci widząc "psa" obok socjalnego stanie się nieufny, podejrzliwy i nieszczery.
Ares

Napisano: 15 maja 2015, 16:55

Idźcie na kursy samoobrony ...a za co zapłacimy jak większość ma kasę od wypłaty do pierwszego...służby maja przywileje...dodatki do mieszkań, mundurowe, dobre wynagrodzenie oni jakoś nie płaca za pistolety a my mamy sobie na swój koszt się uzbroić.....nam zostaje bieg z przeszkodami, szybkie uniki, jak ktoś wyżej napisał rowery i piętrowe siedzenie oraz chowanie się za stosami papierów... Nie chodzi nam o zawód a warunki w jakich pracujemy... jakby ciebie spalono , wyzywano i atakowano wymagano recepty na każdy problem w przypadku gdy klient sam nic nie chce zmienić... Czy my mamy narażać swoje zdrowie i życie....mamy odpowiadać za nieobliczalne obiecanki polityków. Potem obwinianie ps za to ze my stosujemy ich prawo czy instrukcje. Nie ma opieki społecznej od 1990 roku jest pomoc społeczna, politycy tego nie wiedzą ....pomoc to nie opieka , gdzie są związki zawodowe...dlaczego nas nie bronicie ...my tez jesteśmy ludźmi. My wiemy , komu należy pomóc ale 80% to biedni z urojenia....
Sam

Napisano: 15 maja 2015, 17:22

No właśnie gdzie związki?
Ares

Napisano: 15 maja 2015, 17:35

Naprawdę współczuję Koleżance!
Moi drodzy, ja dawno odeszłam z "Cud MOPS Kraków", z czego jestem niezmiernie dumna!( uzależnienie zawodowe chore!)
Papirologia krakowskiego "Cud MOPS Kraków" jest na bardzo Wysokim poziomie!!!!!!!!W związku z tym , tak z innej beczki....
raz przypadkiem Klientka pod kupą papierów "mi zaginęła", ale to już inna historia.... - oberwało mi się ........
Moje drogie koleżanki i moi drodzy koledzy dbajcie sami o siebie, bo nikt o Was nie zadba!
Dyrekcja i tak ma Was .......( no wiecie gdzie), podstawą jest wypowiedź rzeczniczki MOPS Kraków ....."bez komentarza cic!),
w skrócie "taki zawód".
powodzenia Socjalni!
cudMOPSKraków

Napisano: 15 maja 2015, 18:37

Dbają o siebie pielęgniarki, górnicy ... - dbajcie i Wy.
Jak zadbacie tak macie.
Jak cicho siedzicie to znaczy, że jest Wam dobrze.
Kultura rozmowy nie zawsze idzie z osiągnięciem efektów, chociaż powinna.
Gość

Napisano: 15 maja 2015, 19:02

https://wiadomosci.onet.pl/krakow/nowe-f ... wie/11mmcf

Komentujcie, bo ręce opadają - znowu zdaniem "obywateli" winny jest... MOPS!
Psychusznik

Napisano: 15 maja 2015, 19:43

wondawonda pisze:Po raz kolejny powtarzam- trzeba stworzyć takie warunki by zachęcić mężczyzn do pracy w pomocy społecznej!
Będzie to trudne ponieważ cudem jest trafić na OPS gdzie ma się przynajmniej 2000,00 netto. Sam mam 1680,00 netto po 6 latach pracy w MOPS i dlatego szukam innej pracy.
Rodrick_86
Stażysta
Od: 05 cze 2014, 17:00
Zajmuję się:

Strona 2 z 3    [ Posty: 24 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x