babka pobierała zasiłki rodzinne i dodatek z tytułu urlopu wychowawczego w okresie zasiłkowym 2012/2013 ,tylko że w m-cu czerwcu 2013 roku przyszła i złożyła rezygnację z dalszego pobierania zasiłku bo pójdzie do pracy. Tłumaczyła jak Pani podejmie zatrudnienie to wówczas dostarczy zaświadczenie za drugi przepracowany m-c i zobaczymy ,może nie będzie przekroczenia (rodzina 4 osobowa). Ona wiedziała lepiej ja jej nie muszę pouczać rezygnuje i mam wydać decyzję bez wnikania w sprawę. Chcesz to masz. W dniu 20 grudnia 2013 roku składa wniosek na zasiłek rodzinny bo urodziła trzecie dziecko (29.11.2013 r.)i chce pobierać zasiłki rodzinne, dostarczyła mi zaświadczenie z pracy o dochodzie za m-c sierpień 2013 r. I czy dobrze to wszystko liczę wziełam dochody męża za 2012 rok - wyszło na 5 osobową rodzinę po 318,24 zł i dodałam jej dochód uzyskany za m-c sierpień -dało mi kwotę na osobę - 364,64 zł , łącznie 682,88 zł. Teraz chyba jest na urlopie macierzyńskim i w razie ataku z jej strony (bo trzeba wydać decyzję odmowną?) to kiedy może Ona przyjść ,żeby ponownie móc ubiegać się o świadczenia?
Ale ustosunkujcie się do tego , czy dobrze myślę , pracuję tylko kilka m-cy.