trudna sprawa ZDO

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
ODPOWIEDZ
madziala

trudna sprawa ZDO

Post autor: madziala »

proszę o pomoc mam taką sytuacje i nie wiem jak to rozwiązać mam osobe niepełnosprawną na która do czerwca 2013 brat pobierał świadczenie pielęgnacyjne potem była decyzja odmowna na śp ponieważ to brat ubiegał sie o śp a rodzice żyli SKO utrzymało w mocy i teraz nie wiem czy wyrównanie od lipca bedzie im sie należało i dalsze pobieranie ZDO???? pomóżcie proszę
madziala

Re: trudna sprawa ZDO

pomóżcie prosze
nowa2

Post autor: nowa2 »

moim zdaniem - mam takie osoby - jak odmawiałyśmy ŚP i SKO przyznawało to teraz powinno być tak samo, tak myślę
Awatar użytkownika
kb
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: kb »

z pewnoscia naleza do grupy osob,ktore moga ubiegac sie o ZDO...mam nadzieje,ze przyznalas mu wtedy SP mimo ze w pierwszej kolejnosci rodzice mieli obowiazek alimentacyjny, ale z jakichs obiektywnych powodów nie mogli sie z niego wywiazac i dlatego ten obowiazek pzreszedl na brata
madziala

no właśnie od lipca nie przyznałam i sko utrzymało w mocy i teraz nie wiem czy wyrównać od lipca i czy dalej bedzie mu sie należało
Awatar użytkownika
kb
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

madziala pisze:no właśnie od lipca nie przyznałam i sko utrzymało w mocy i teraz nie wiem czy wyrównać od lipca i czy dalej bedzie mu sie należało
chodzilo mi o to,ze przyznalas wczesniej uznajac,ze obowiazek alimentacyjny brata byl..ze od 1.07 nie przyznalas to juz inna bajka
madziala

też była odmowa ale SKO przyznało a po 31.06.2013 ja odmówiłam i sko też
Awatar użytkownika
kb
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

no to skoro raz uznano ten obowiazek to teraz nie ma co sie z tego wycofywac...nabyl prawo , ktore potem bezpodstawnie mu odebrano - wiec jak najbardziej mozna mu je oddac :)
nowa2

Post autor: nowa2 »

a co z decyzjami na śp które przyznało SKO po naszej odmowie i które wygasły z 1 lipca?
ODPOWIEDZ