Trzy uzyskania dochodu... który miesiąc? - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 03 paź 2014, 11:51

Taki temat:

dochód rodziny nie przekraczał kryterium...
Pani X poszła do pracy w Poczcie Polskiej.
I umowa 29 kwietnia 2014 do 28 lipca 2014, dochód za maj - przekroczenie kryterium, uchylenie decyzji od czerwca.
Po zakończeniu umowy dostała świadectwo pracy.
II umowa 29 lipca 2014 - 19 września 2014 - 1 etat
III umowa 20 września 2014 do k. roku - 3/4 etatu.

Pani X złożyła teraz nowy wniosek na stary jeszcze okres zasiłkowy i drugi wniosek na nowy już. Jak byście policzyli dochód uzyskany? Dalej będzie za maj, (drugi miesiąc, przy traktowaniu całego zatrudnienia jako ciągłość), czy może za sierpień 2014 (z II umowy), czy może za październik 2014 (III umowa - najmniej prawdopodobne, gdyż II i III umowy traktuję tu jako zmianę warunków zatrudnienia - nie było świadectwa pracy po II umowie).
Kr.

Napisano: 07 paź 2014, 15:29

każda umowa osobno traktowana - to nie jest ciągłość, więc za październik
madzix

Napisano: 17 paź 2014, 11:52

mam wątpliwości.. przerabiałem taki scenariusz w przypadku gdy Pani Y miała umowy jednomiesięczne (co miesiąc nowa umowa, bez dnia przerwy). Potraktowałem to jako ciągłość i dodałem za drugi miesiąc (za drugą umowę) po czym uchyliłem prawo do zasiłku. Klientka odwoływała się i do SKO i do WSA - obie skargi zostały oddalone.
Tu mamy trochę podobną, ale i nieco inną sytuację - po pierwszej umowie jest świadectwo pracy - moim zdaniem dowód utraty zatrudnienia. A między drugą a trzecią świadectwa nie ma - więc jest tylko zmiana warunków zatrudnienia...
Najciekawsze jest to że dwie pierwsze umowy są na tych samych w zasadzie warunkach, ale za drugie miesiące są różne kwoty - za maj 2014 (I umowa) była wyższa niż za sierpień 2014 (II umowa). Dylemat mam dalej...
Kr.

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x