Młodzieżowy Ośrodek Wychowawczy - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 03 paź 2014, 10:29

Jeżeli dziecko przebywa w Młodzieżowym Ośrodku Wychowawczym i zwróciłem się pismem do nich i mi napisali że ich placówka nie zapewnia nieodpłatnego pełnego utrzymania wychowanków.
Piszą, że zgodnie z parg. 63.1 rozporządzenia Ministra Edukacji Narodowej z dnia 12 maja 2011 r. rodzice dzieci przebywających w młodzieżowych ośrodkach wychowawczych wnoszą opłatę za posiłki w stołówce ośrodka w wysokości 11 zł. Ponadto rodzice sa zobowiązani do zapewnienia dziecku odzieży oraz obuwia.
To zasiłek rodzinny wraz z dodatkami będzie się należał oraz świadczenia z funduszu alimentacyjnego.
Tak ?
pawel.w

Napisano: 03 paź 2014, 20:29

Ja mam zaświadczenie z MOW że zapewniają pełne utrzymanie i nie przyznałam św. rodzinnych na to dziecko.
aga.w

Napisano: 06 paź 2014, 14:38

nikt nie wie ?
pawel.w

Napisano: 06 paź 2014, 14:57

ART 3 ustawy oświadczeniach rodzinnych, MOW nie, jeżeli nie ponosi rodzina żadnych odpłatności, skoro tu płacą za posiłki 11 zł/ dziennie i kupują odzież to chyba tak - doczytaj.
Gość

Napisano: 06 paź 2014, 15:04

Ja ma zaświadczenie że dziecko przebywa od poniedziałku do piątku więc przyznałam bo w sobotę , niedziele jest w domu
ekka

Napisano: 06 paź 2014, 15:11

Ponoszą koszty więc rodzinne przysługuje
Ilona*

Napisano: 07 paź 2014, 8:08

Serdeczne dzięki, można na Was polegać.
pawel.w

Napisano: 07 paź 2014, 19:56

ja mam takie zaświadczenie z mow cytuje "rodzice nie ponoszą żadnych kosztów związanych z utrzymaniem syna w placówce, ale są zobowiązani wyposażyć dziecko w środki higieny osobistej, odzież, obuwie itd itp." jakbyście to zrozumieli? bo ja przyznalam...bo jednak coś tam jakoś muszą go wyposażyć...
asia.m

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x