syn Erdogana Bilal Erdogan jest głównym handlowcem ropą z ISIS a jak wiadomo Rosja w ostatnich dniach zniszczyła bardzo dużo konwojów z ropą... zastanawia mnie tylko dla czego tego u nas nie piszą ? na innych portalach są nawet zdjęcia syna Erdogana w objęciach przywódców ISIS.podaj dalej niech się ludziom oczy otwierają
W branży naftowej z ISIS będzie firm przewozowych syna Recep Erdogan turecki prezydent Tayipa. Tak więc, "walczy" z terrorystami ...
Biorąc pod uwagę, USA twierdzi, że państwo islamskie zarabia $ 40 miesięczny mld na oleju, logicznie, myślę, że na pytanie, kto kupuje ten olej? Tureckie media spekulują, że firma olej będzie firm przewozowych syna Recep Erdogan turecki prezydent Bilal Tayipa i kurdyjskim rządem Massoud Barzani w północnym Iraku. Twierdzenie to zostało potwierdzone przez raport niedzielne gazety The Observer.
W maju, komandosi US przeniknął do Syrii, aby zabić Abu Sayyaf, źródło ropy naftowej stan Czar islamskiego. Starszy Zachodnia urzędnik powiedział Observer, że Sayyafově dom znaleziono informacji na temat bezpośredniego handlu między tureckich urzędników i członków ISIS. Bezimienny urzędnik powiedział: "Nie zostały skonfiskowane setki błyskowych napędów i dokumentów. Od połowy 2013 roku, był Abu Sayyaf wojujący tunezyjski odpowiedzialny za przemyt ropy z východosyrských dziedzinach, które zdominowały grupę. Czarny rynek ropy stała się głównym dysku zysków ISIS - turecki kupujący był jednym z jego najważniejszych klientów ".
Bilal Erdogan oraz członkowie ISIS (Zdjęcie: ufilter.blogspot.com)
W ubiegłym roku turecki niezależne codziennie Aydinlik powiedział, że nielegalna sprzedaż ropy naftowej również uczestniczyć Kurdsitánu rząd w północnym Iraku. Pamiętnik powiedział: "Surowy olej jest rafinowany w instalacjach i miesza z Iraku" legalnie uzyskanej "północnej administracji oleju. Rurociągami jest następnie wysyłane do tureckiego portu Ceyhan, gdzie jest sprzedawany na rynkach światowych. Wszystkie narody wówczas kupno oleju i pośrednio wspierać państwa islamskiego, pomimo faktu, że większość krajów uważa za organizację terrorystyczną. "
Aydinlik powiedział zeznania kierowcy ciężarówki. "AK, kierowca ciężarówki, a dwa i pół roku pracy w firmie budowlanej w północnym Iraku, gazeta Aydinlik powiedział:" Firma transportowa, gdzie pracowałem w Kirkuku, dał mi dokumenty i tankowce. Cysterny te prześledzić obszarów kontrolowanych przez SI a ja tu transportowane przechowywania ropy naftowej w rafinerii w w Kirkuku. Pomimo faktu, że w Mosulu tankowiec i kontrolowany w jednostkach Kirkuk Pešmarga, nic nie było niemożliwe, ponieważ dokumenty zrobić. Mimo, że bałem się, że nie może się swobodnie poruszać. Na tej samej trasie, obsługiwane przez setki ludzi. "
Jest to również bardzo dobrze znany fakt, że ten biznes jest uczestnictwo przedsiębiorstwa żeglugowe, syn prezydenta Turecki Erdogana Bilal Erdogan. Bilal jako właściciel kilku firm przewozowych podobno podpisał kontrakty z europejskimi firmami, aby transportować ropę do kradzieży krajów azjatyckich. Stwierdzono również, ujawnił, że firma Bilalovy właścicielem specjalnej stacji dokującej w Bejrucie i Cayhanu gdzie olej jest załadowany na tankowce zdążających do Japonii.
Erdogan jest Yasin al-Qadim spełnione co najmniej siedem razy (Foto: Dzisiejsze Zaman)
Bilal również osobiście spotkał się z członkami Al-Kaidy. Kiedy latem 2014 roku wybuchła w Turcji aferze korupcyjnej i media zaczął otrzymywać nagrania z kamer bezpieczeństwa i wzywa posiedzeń tureckiego premiera Erdogana, media opublikowały zdjęcia, które jest postrzegane przez premiera Erdogana i szef wywiadu MIT Hakan Fidan z finansista Al-Kaidy Yasin al -Qadim. Erdogan spotkał się z Qadim siedem razy, mimo że Qadima wolno było wejść do Turcji.