Dłużnik posiada kuratora dla osoby nieobecnej.(ponieważ nieznany jest jego adres pobytu, i poczta przychodziła z adnotacja "adresat wyprowadził się") Wystawiłam mu TW i teraz nie wiem czy z tytułem wykonawczym posłać adnotacje do US, że dłużnik posiada takiego kuratora i tam powinni odesłać odpis tytułu ?
Ja mam dwóch, u których jest ustanowiony pełnomocnik (pracownik socjalny) i nie wystawiałam tytułów.
Co dołączacie do takich tytułów żeby zaznaczyć, że jest ustanowiony pełnomocnik? W tytule też należy wpisać tego pełnomocnika? Dodam, że kiedyś US zwrócił mi tytuł z uwagi na fakt, ze dłużnik nie mieszkał pod wskazanym adresem (wtedy jeszcze nie miał ustanowionego pełnomocnika).
Może ktoś jeszcze podpowie czy wystawiamy czy nie
oczywiście, gdy jest ustanowiony przedstawiciel do doręczeń (a więc miejsce DŁ nie jest znane) postępowanie w sprawie zwrotu kończy się na wydaniu decyzji (postępujemy tak od samego początku). W sytuacji gdyby DŁ kiedyś się "odnalazł" to wracamy do sprawy - wystawiamy upomnienia do wszystkich wydanych decyzji, a nast. TW.