TW i pełnomocnik do odbioru poczty - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 16 cze 2015, 12:35

Dłużnik posiada kuratora dla osoby nieobecnej.(ponieważ nieznany jest jego adres pobytu, i poczta przychodziła z adnotacja "adresat wyprowadził się") Wystawiłam mu TW i teraz nie wiem czy z tytułem wykonawczym posłać adnotacje do US, że dłużnik posiada takiego kuratora i tam powinni odesłać odpis tytułu ?
jkk

Napisano: 16 cze 2015, 13:05

Witam, jesli masz kuratora do doreczen to nie wystawiasz TW !!!!
jan

Napisano: 16 cze 2015, 13:11

Wystawiam właśnie po to jest kurator do doręczeń aby móc wysłać decyzję o zwrocie,a co za tym idzie upomnienie i TW !!!
jkk

Napisano: 17 cze 2015, 13:15

Ja mam dwóch, u których jest ustanowiony pełnomocnik (pracownik socjalny) i nie wystawiałam tytułów.

Co dołączacie do takich tytułów żeby zaznaczyć, że jest ustanowiony pełnomocnik? W tytule też należy wpisać tego pełnomocnika? Dodam, że kiedyś US zwrócił mi tytuł z uwagi na fakt, ze dłużnik nie mieszkał pod wskazanym adresem (wtedy jeszcze nie miał ustanowionego pełnomocnika).
Może ktoś jeszcze podpowie czy wystawiamy czy nie
Leena

Napisano: 17 cze 2015, 14:51

oczywiście, gdy jest ustanowiony przedstawiciel do doręczeń (a więc miejsce DŁ nie jest znane) postępowanie w sprawie zwrotu kończy się na wydaniu decyzji (postępujemy tak od samego początku). W sytuacji gdyby DŁ kiedyś się "odnalazł" to wracamy do sprawy - wystawiamy upomnienia do wszystkich wydanych decyzji, a nast. TW.
ABC

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x