TW został wystawiony wierzycielce. Wierzycielka napisała prośbę o rozłożenie na raty. Decyzjia została wydana i pisemko do US o zawieszenie egzekucji. Wierzycielka spłaciła TW. Czy mam o tym poinformować US bo domyślam sie że tak. Tylko nie wiem jak takie pismo ma wyglądać, na co sie powołać??? Podpowiecie.Prosze
na jakim programie pracujesz?? w sygnity wchodzisz na konkretny TW i z wydruków masz- zawiadomienie o zmianie należności objetej TW lub zawiadomienie o spłacie zadłuzenia :
Ośrodek Pomocy Społecznej w.......... na podstawie art. 2 pkt. 10, w związku z art. 27 ust. 3 ustawy z dnia 7 września 2007r. o pomocy osobom uprawnionym do alimentów (t.j. Dz. U. 2012, poz. 1228 z późn zm.) oraz § 12 ust. 1 pkt. 1 ( a dopisuje w przypadku wyegzekwowania kwoty przez komornika sądowego) Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 20 maja 2014 r. w sprawie trybu postępowania wierzycieli należności pieniężnych przy podejmowaniu czynności zmierzających do zastosowania środków egzekucyjnych (Dz. U. 2014, poz. 656) zawiadamia, że należności objęte tytułem wykonawczym:
nr TW... z dnia...\
zobowiązany....
został spłacony w całości ( łącznie z odsetkami i kosztami upomnienia )
W związku z powyższym postępowanie egzekucyjne w tej sprawie podlega umorzeniu
itd
tylko to jest akurat w przypadku wystawienia TW dla dłużnika- posprawdzaj sobie dokładnie te podstawy jak jest z wierzycielką
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa
Julian Tuwim
A co w sytuacji jak TW wysłałam do US potem wierzycielka zgłosiła sie do nas o rozłożenie naraty i decyzjia wydana prez nas, a wierzycielka dokonała tylko jednej raty a teraz drugiej nie wpłaciła ma termin do jutra. To co wówczas? musze napisac pismo do US z informacjią o zmianie wysokści zadłużenia i zdarzeniu powodującym ustanie przyczyny zawieszenia postępowania egzekucyjnego