TW w skarbówce a umorzenie NPŚ można tak? - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 09 kwie 2014, 12:17

Ustaliłam zwrot NPŚ rodzinnych. Kobieta nie spłaciła świadczeń, dostała UP, potem TW.
I dokladnie dzień po wysłaniu TW do skarbówki przyszła i złożyła wniosek o umorzenie.

Sytuacja rodzinna i dochodowa trudna. Kierownik chce byśmy umorzyli.

Czy w momencie gdy sprawa jest już w skarbówce mogę wycofać TW i umorzyć należności?
stara świeżynka

Napisano: 09 kwie 2014, 12:32

Jesli wysłanie TW było zasadne, to zrobiłbym dokładnie na odwrót. Czyli umorzyłbym należności i powiadomił o tym fakcie Naczelnika US.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
kronos79
Awatar użytkownika
VIP
Od: 19 lut 2014, 10:39
Zajmuję się:

Napisano: 09 kwie 2014, 12:39

Po prostu wycofujesz tytuł ze skarbówki.
Marlena~

Napisano: 09 kwie 2014, 12:42

Napisałam w odwrotnej kolejności, ale tak właśnie chciałam zrobić, najpierw umorzyć a potem wycofać TW tylko zastanawiałam się czy jesli decyzja o zwrocie już dawno prawmomocna i sprawa w skarbówce to czy na wniosek o umorzenie złożony dopiero teraz mogę umorzyć.
stara świeżynka

Napisano: 09 kwie 2014, 12:46

stara świeżynka pisze:Napisałam w odwrotnej kolejności, ale tak właśnie chciałam zrobić, najpierw umorzyć a potem wycofać TW tylko zastanawiałam się czy jesli decyzja o zwrocie już dawno prawmomocna i sprawa w skarbówce to czy na wniosek o umorzenie złożony dopiero teraz mogę umorzyć.
Jeśli zachodzą przesłanki, oczywiście że możesz.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
kronos79
Awatar użytkownika
VIP
Od: 19 lut 2014, 10:39
Zajmuję się:

Napisano: 09 kwie 2014, 13:23

Bardzo dziękuje za wypowiedzi i pomoc.
Pozdrawiam
stara świeżynka

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU