Witam,
Jeśli miał ktoś taki przypadek to może mi podpowie.
Pani złożyła wniosek o dm.Umowa najmu mieszkania jest na rok, więc w normalnych warunkach otrzymała by takowe wsparcie.Szkopuł w tym że ta osoba jest umieszczona na 3 miesiące w tymczasowym domu dla ofiar przemocy.W związku z zaistniałą sytuacją nie jestem pewna czy przyznać świadczenie? Pani podobno ponosi koszty utrzymania lokalu mieszkalnego choć za ostatni miesiąc wystąpiły zaległości ale nie zamieszkuje chwilowo w tym lokalu?
Poradźcie co robić?
tymczasowy dom dla ofiar przemocy
-
- Praktykant
- Zajmuję się: DM,DE
- Kontakt:
-
- VIP
- Zajmuję się: DM DE
- Kontakt:
Re: tymczasowy dom dla ofiar przemocy
Nie wiem czy dobrze rozumiem. Złożyła wniosek na lokal mieszkalny a nie na mieszkanie w tym domu tymczasowym?
Jesli tak, to przyznałabym dodatek. Mieszkanie nadal jest jej miejscem zamieszkania, dom tymczasowy jest właśnie tymczasowy z powodu trudnej sytuacji. Na stałe tam nie zostanie. To tak, jakby osoba poszła do szpitala czy do ZOL-u na podleczenie zdrowia
Jesli tak, to przyznałabym dodatek. Mieszkanie nadal jest jej miejscem zamieszkania, dom tymczasowy jest właśnie tymczasowy z powodu trudnej sytuacji. Na stałe tam nie zostanie. To tak, jakby osoba poszła do szpitala czy do ZOL-u na podleczenie zdrowia
-
- Praktykant
- Zajmuję się: DM,DE
- Kontakt:
Re: tymczasowy dom dla ofiar przemocy
Dzięki,
Też tak myślałam ale wolałam się skonsultować.
Też tak myślałam ale wolałam się skonsultować.
Oprócz tymczasowy dom dla ofiar przemocy - Dodatki mieszkaniowe przeczytaj również:
Wczasy pod gruszą
Dochód w obcej walucie
Działalność na ryczałcie.
Prośba o sprawdzenie wyliczeń
potrącenia komornicze na alimenty
CZYNSZ I PRZELICZENIE
zerowy dochód
sprzątanie klatki
wzór zawiadomiwnienia przed odmowa przekroczenie dochodu ma ktos? - Dodatki mieszkaniowe
powierzchnia mieszkania
kryterium dochodowe
wyliczenie dodatku
Jak liczyć wodę z faktury PROGNOZOWANEJ
swiadczenie pielęgnacyjne a dodatek
Budynek w CEEB
Wyliczenie kwoty dodatku :)