na wniosku zarządca domu potwierdza tytuł prawny do lokalu, czy to wystarczy do ustalenia tego tytułu czy powinnam prosić o np. umowę najmu, lub akt własności?
ja proszę o papier choćby dlatego, że w decyzji mogę sie powołać na nr umowy czy nr aktu notarialnego. A poza tym to ludzie czesto sami sobie zaznaczaja te \"kwadraciki\"
też mi się tak kojarzy... ale jak poprosiłam dzisiaj panią o akt własności to tak mi się oberwało, że żyć się nie chce.. a to przez niedopatrzenie koleżanki, która była przede mną.. szkoda gadać
Ta pani widać nerwowa, jednak miała troszkę racji. Ustawa nie daje dobrych podstaw żądania dowodu własności przy dodatku. Zarządca ma zdecydowanie większe prawa w tym zakresie i on potwierdza na naszym wniosku. Nota bene potwierdza oświadczenie wnioskodawcy. Nam wypada przyjąć jak jest, chyba że mamy jakieś niejasności, a takie bywają (np. brak zakreślenia kwadracika na formularzu).
KK ...... i masz nauczkę nadgorliwość gorsza od faszyzmu ..... po co węszyć i papiery zbierać jak dane potwierdza zarządca . twoja wcześniejsza koleżanka miała racje .