Dzień dobry,
jestem na etapie tworzenia tytułu wykonawczego i wniosku wierzyciela o wszczęcie egzekucji administracyjnej zgodnie z art. 26 ustawy o postępowaniu egzekucyjnym w administracji ( zgodnie ze wzorami z rozporządzeń). ale mam problem dotyczący informacji(Wierzyciel przekazuje organowi egzekucyjnemu wraz z wnioskiem egzekucyjnym i tytułem wykonawczym informację). Było kilka wątków na grupie ale dalej nie rozwiewa to moich wątpliwości dotyczących tej oto informacji. Jest w ustawie co powinna zawierać, al.... czy ma ktoś wzór takiej informacji i chętnie się podzieli. Jak w waszych ośrodkach robicie? czy nie będzie błędem jak dokumentację wyślę tradycyjnie pocztą? Dziękuję za każdą odpowiedź
tytuł wykonawczy 500+
-
- Praktykant
- Zajmuję się: św
- Kontakt:
- de Charette
- Administrator
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: tytuł wykonawczy 500+
nic nie piszę i jest ok.
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
-
- Praktykant
- Zajmuję się: św
- Kontakt:
Dziękujęde Charette pisze:nic nie piszę i jest ok.
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
rozumiem, że wysyłamy sam tytuł wykonawczy? i czy wysyłam egzemplarz osoby zobowiązanej do zwrotu?
- Szarak
- VIP
- Zajmuję się: Multitasking
- Kontakt:
Art.26 po zmianach z lutegoaktosik pisze: 02 cze 2021, 11:20 rozumiem, że wysyłamy sam tytuł wykonawczy? i czy wysyłam egzemplarz osoby zobowiązanej do zwrotu?
Postępowanie egzekucyjne wszczyna się na wniosek wierzyciela o wszczęcie egzekucji administracyjnej i na podstawie wystawionego przez niego tytułu wykonawczego, sporządzonego według ustalonego wzoru. Wierzyciel będący jednocześnie organem egzekucyjnym wszczyna postępowanie egzekucyjne z urzędu poprzez nadanie tytułowi wykonawczemu przez siebie wystawionemu klauzuli o skierowaniu tego tytułu do egzekucji administracyjnej.
Teoretycznie do US oprócz TW powinien być jeszcze wniosek. Do strony kopię TW wyśle już US.
Oprócz tytuł wykonawczy 500+ - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
przekazanie a omyłkowa wypłata
potrzebuję pilnie wezwanie do złożenia wyjaśnień
Wysokie dochody z tytułu zasiłku na dzieci - pytanie
zmiana miejsca zamieszkania
wzór wszczęcia postępowania do żądającej zwrotu
przekierowanie wniosku do innej gminy
Zgon dziecka a uchylenie
Przekazanie zasiłku rodzinnego do nowej gminy.
Przekazywanie 500+ na konto wierzyciela w celu spłaty zadłużenia świadczeniobiorcy
numer informacji z przekazania z innej gminy
decyzja żądająca zwrotu
uchylenie 500+ na dwójkę dzieci
Od połowy m-ca lutego dzieci w rodzinie zastępoczej
1 dziecko za pannę, teraz drugie w związku małżeńskim
brak ubezpieczenia
Nowe sprawozdanie 500