Niedawno przeprowadziłem się do domu i zadzwoniłem do HMRC, aby poinformować ich o moim nowym adresie. 5 dni później otrzymałem list z HMRC na nowy adres informujący mnie, że otrzymujemy zasiłek na dziecko, do którego nie jesteśmy uprawnieni, ponieważ moje zarobki przekraczały 50 tys. Rocznie.
Byłem ewidentnie wypatroszony i nie miałem pojęcia, że nie mam prawa do zasiłku na dziecko, szczerze mówiąc, nawet się o niego nie ubiegałem, to była moja żona - wcześniej mieliśmy do tego prawo, ale nigdy nie zdawałem sobie sprawy, że istnieją ograniczenia co do tego, kiedy nie możesz roszczenie. Moja żona pracuje na pół etatu, więc to nie tak, że mamy mnóstwo gotówki, po prostu otrzymywaliśmy ją z powodu ignorancji.
Szybko z powrotem do listu, wrócili do 2012 roku i muszę spłacić około 10 tys. Którego nie kwestionuję, zawdzięczam, na podstawie reguły (o której nigdy nie wiedziałem). Problem w tym, że rząd żąda spłaty za 12 miesięcy.
Dokonali jakiejś oceny, zdecydowali, że nigdy celowo nie żądaliśmy, ale nadal musimy spłacić w ciągu roku, łącznie z grzywną i odsetkami, które wynoszą 660 funtów miesięcznie.
Błagałem i eskalowałem, jednak nic się nie zmieniło. Zaproponowali dwie rady. 1. Weź kartę kredytową i spłać dług. 2. Pozwól mu na niewypłacalność windykatorów i uzgodnij plan spłat.
Jestem po prostu zdumiony, że nigdy nie otrzymaliśmy żadnej korespondencji w związku z tym świadczeniem, a poinformowanie nas o tym zajęło im 5 lat ... co pozwoliło nam zaciągnąć niespłacalny dług w ciągu 12 miesięcy, na które są zdecydowani. Po drugie, nie mogę uwierzyć, że zalecają spłatę kartą kredytową lub windykatorami!
Czy ktoś ma jakąś radę lub doświadczenie? Czy rząd może cofnąć się nawet o 5 lat?
Dzięki [podatek]
Wysokie dochody z tytułu zasiłku na dzieci - pytanie
-
- Praktykant
- Zajmuję się: PS
- Kontakt:
Oprócz Wysokie dochody z tytułu zasiłku na dzieci - pytanie - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
wzór
NP z MUW - a teraz osoba mieszka w innej gminie
Zbieg prawa do świadczeń
kordynacja za okres 2016/2017
Babcia opiekunem prawnym wnuczki ponieważ matka nie ma 18 lat
zamieszkuja u nas zameldowani gdzie indziej co z tym zrobić?
przekazanie a omyłkowa wypłata
potrzebuję pilnie wezwanie do złożenia wyjaśnień
zmiana miejsca zamieszkania
wzór wszczęcia postępowania do żądającej zwrotu
przekierowanie wniosku do innej gminy
Zgon dziecka a uchylenie
Przekazanie zasiłku rodzinnego do nowej gminy.
tytuł wykonawczy 500+
Przekazywanie 500+ na konto wierzyciela w celu spłaty zadłużenia świadczeniobiorcy
numer informacji z przekazania z innej gminy