Tytuł Wykonawczy - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 18 maja 2015, 13:26

gdzie składacie TW, tam gdzie jest meldunek, czy tam gdzie przebywa dłużnik faktycznie?
-kaaasia

Napisano: 18 maja 2015, 13:52

???
-kaaasia

Napisano: 18 maja 2015, 14:49

Do właściwego Naczelnika US ze względu na miejsce zamieszkania. Pozdrawiam
KyNyO

Napisano: 12 cze 2015, 11:37

Witam ja wysłałam tytuł wykonawczy właściwie z miejscem zamieszkania dłużnika tą informacje mam potwierdzona sam mi oświadczył że mieszka pod tym adresem nawet jest tu zameldowany. Urząd Skarbowy mi odesłał i przesłał postanowienie o nie przystąpieniu do egzekucji w uzasadnieniu wpisując , że na etapie wstępnych weryfikacji stwierdzono że dłuznik/zobowiązany nie mieszka pod tym adresem tylko innym i podaja ten adres. Ale ten adres dłuznika jest stary juz tam nie mieszka i jest z tamtąd wymeldowany, my to wiemy ale nco teraz z tym postanowieniem zrobić? Prosze o podpowiedź
florek85

Napisano: 12 cze 2015, 12:04

A ja im piszę, że majątek dłużnika jest pod adresem XY (innym niż adres zameldowania)
gosia123

Napisano: 12 cze 2015, 12:06

Ja też miałam taki przypadek więc zadzwoniłam to US i powiedziałam, że mam pisemne oświadczenie dłużnika że mieszka pod danym adresem a także potwierdzenia odbioru korespondencji. Kierownik US powiedział żebym przysłała jeszcze raz im ten TW z kserokopią oświadczenia dłużnika. Zadzwoń do nich. A jeżeli nie pójdą ci na rękę to pisz zażalenie.
Inja83

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x