tytuł wykonawczy dla dłużnika nieznanego z miejsca pobytu? - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 12 mar 2015, 9:44

Czy dla dłużnika nieznanego z miejsca pobytu wystawiacie upomnienie i tytuł wykonawczy? jeśli tak to czy upomnienie wysyłacie pełnomocnikowi i czy ten pełnomocnik jest do tego upoważniony tzn. czy wnioskowaliście do sądu o pełnomocnictwo ws administracyjnych czy egzekucyjnych też?
kasiula

Napisano: 12 mar 2015, 9:56

dla dłuznika z ustalonym kuratorem postepowanie kończysz na decyzji o zwrocie
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa
Julian Tuwim
mała mii
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 08 maja 2014, 9:26
Zajmuję się: FA, SR, KDR, CZ.P. i wszystko inne...

Napisano: 12 mar 2015, 11:15

też tak do tej pory robiłam, ale wczoraj byłam na szkoleniu z egzekucji administracyjnej i Pani szkoląca powiedziała, że skoro tak robię to znaczy, że źle robię... Byłam w niezłym szoku.
A możesz mi powiedzieć z czego to wynika, że nie wysyłamy tym dłużnikom upomnień i TW, Bo teraz w tym szoku to nie mogę nigdzie znaleźć notatek ze szkolenia w tej sprawie
kasiula

Napisano: 12 mar 2015, 15:47

Ostatnio na stronie ministerstwa było wyjasnienie, ze dla takiego dłużnika nadal prowadzimy egzekucję.
AGNA

Napisano: 12 mar 2015, 15:57

a kto tak szkolił?
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 17 mar 2015, 11:16

Elmer utwierdź mnie w przekonaniu, że nie wysyłając upomnienia i nie wystawiając TW robię dobrze
A jeśli nie to wyprowadź mnie z błędu
kasiula

Napisano: 17 mar 2015, 12:43

a do kogo niby ma us wysłac ten tyuł wykonawczy co zrobisz ty ???? i do kogo ma przyjśc komornik skarbowy do ciebie przeciez oni tez maja procedury swoje ze wyłaja ida a gdzie wysla ten list te tytuły
roann

Napisano: 17 mar 2015, 12:45

jak sie ustanawiam kuratora to tylko do doreczenia deczyji a nie upomnienn i tytułow nie mozesz mu tego wysłac
roann

Napisano: 17 mar 2015, 14:03

ustanawiamy kuratora na podstawie KPA czyli do postępowania administracyjnego. Nie ma przepisów na podstawie których można by ustanowić kuratora do egzekucji, bo nikt przy zdrowych zmysłach nie weźmie na siebie długów dłużnika!!
spotkałam się ze stanowiskiem np. ROPSu, który wystawia tytuły do ŚNP na ostatni znany adres dłużnika pomimo informacji o pobycie za granicą i ustanowieniu pełnomocnika. Uważam, że stanowisko takie jest ryzykowne, gdyż urząd skarbowy może wlepić karę za bezpodstawne wystawienie tytułu, bo przecież nie będzie ścigał pełnomocnika!!!
wiki8

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x