Jak robicie TW?
U nas realizuje to OPS. TW wystawia Wójt/burmistrz? Czy w części F - oznaczenie i wniosek wierzyciela wpisuję Wójta - i dane gminy, a w punkcie 5 - nazwa i adres siedziby podmiotu, któremu należy przekazać wyegzekwowaną należność pieniężną - mogę wpisać dane Ośrodka realizującego świadczenie?
A i co oprócz pisma przewodniego (co w nim piszecie?) wysyłacie do urzędu skarbowego? Ile kopii TW? Czy dołączacie wszystkie decyzje i upomnienia? Czy wysyłacie tylko TW?
Tytuł Wykonawczy - pismo przewodnie, decyzje
-
- Stażysta
- Zajmuję się: początkujący
- Kontakt:
- Diana
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: TW - pismo, tw, decyzje....................
czym jest TW?
-
- Stażysta
- Zajmuję się: ŚW/DS
- Kontakt:
tytuł wykonawczy pewnie
- de Charette
- Administrator
- Zajmuję się:
- Kontakt:
dane gminy, a w punkcie 5 - nazwa i adres siedziby podmiotu, któremu należy przekazać wyegzekwowaną należność pieniężną - mogę wpisać dane Ośrodka realizującego świadczenie?
nie, wpisujesz wszędzie wójta
A i co oprócz pisma przewodniego (co w nim piszecie?) wysyłacie do urzędu skarbowego? Ile kopii TW? Czy dołączacie wszystkie decyzje i upomnienia? Czy wysyłacie tylko TW?
pisma przewodniego się już nie robi. TW w dwóch egzemplarzach (jedna dla dłużnika). Lepiej dołączyć upomnienie (kopie)
nie, wpisujesz wszędzie wójta
pisma przewodniego się już nie robi. TW w dwóch egzemplarzach (jedna dla dłużnika). Lepiej dołączyć upomnienie (kopie)
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
-
- Stażysta
- Zajmuję się: początkujący
- Kontakt:
Dzięki serdeczne za podpowiedź, ostatecznie i tak zadecyduje kierownictwo. Mój pierwszy TW i niestety nie wiem jak sie do tego zabrać.
Mówisz, że ksero upomnienia tylko wystarczy bez decyzji?
Tylko u mnie sprawa wygląda tak, że decyzja pierwotna była naliczona w całości, potem klient poprosił o raty, więc mu zmieniliśmy (licząc, że spłaci) no i nie spłacał, upomnienie poszło na tą decyzję o ratach, więc teraz już nie wiem co mam w tym temacie zrobić? Dodam, że TW kazano mi szykować na tą decyzję pierwszą całościową.
POMOCY!!!
Mówisz, że ksero upomnienia tylko wystarczy bez decyzji?
Tylko u mnie sprawa wygląda tak, że decyzja pierwotna była naliczona w całości, potem klient poprosił o raty, więc mu zmieniliśmy (licząc, że spłaci) no i nie spłacał, upomnienie poszło na tą decyzję o ratach, więc teraz już nie wiem co mam w tym temacie zrobić? Dodam, że TW kazano mi szykować na tą decyzję pierwszą całościową.
POMOCY!!!
Oprócz Tytuł Wykonawczy - pismo przewodnie, decyzje - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
Zwrot odsetek dla strony IZYDA
jak zrobić uchylenie na pierwsze dziecko
wznowienie postępowania a wstrzymanie wczesniejszej decyzji
Kurier a decyzja z 500+ proszę was o pomoc
numeracja stron decyzji -Sygnity
problem z wnioskiem z ROPS prosimy o pomoc !!!
porzucone dziecko, przebywa z ojcem - elmer pomóż
Pozostawienie bez rozpatrzenia
koordynacja - uchylenie decyzji
Problem z lista wypłat w Sygnity??!!
podręcznik sygnity może ktoś udostępnić?
proszę o podpowiedz wznowienie wypłaty i uchylenie
matka uciekła, zostawiła dziecko
w którym miesiącu wliczyć św. rodzicielskie
dochód z roku bazowego z pitu 39
Ponowne przeliczenie dochodu w związku z prośbą