Czy ktoś może wystawiał tytuł wykonawczy w celu egzekucji nienależnie pobranych świadczerń w ostatnim czasie? Bardzo dawno tego nie robiłam a tyle zmian. Móglby ktoś poinstruować mnie?:) teraz wysyła się tylko elektronicznie?
Byłabym również wdzięczna za wskazówki dotyczące wystawienia tytułu wykonawczego. Pierwsza moja tego typu sprawa. Mam dwie decyzje orzekające zwrot ( dwa różne świadczenia dotyczące tej samej osoby), upomnienie wysłane, odebrane. Co dalej
Można nadal w formie papierowej bo system nie jest uruchomiony. Planowana data chyba jest na początek lipca. Teoretycznie do tytułu wykonawczego powinien być wniosek o wszczęcie egzekucji. Obecnie obowiązuje TW-1 w wersji 5 lub 6. Jeżeli macie jakiekolwiek dane o majątku dłużnika, czy dana osoba pracuje i gdzie, to macie obowiązek takie dane przekazać US. Egzekucja po zmianach będzie bardzo droga dla naszych OPSów i to powinna być ostateczność. Przed wysłaniem upominania i TW ja bym proponował działania informacyjne aby spróbować bez egzekucji odzyskać kasę.