zwracam się z prośbą o informację czy mam jakiś termin na wystawienie tytułów wykonawczych do okresu zasiłkowego 2013/2014
wspomnę tylko że jestem nowa na zastępstwo POMOCY
§ 6 Rozporządzenia MF z dnia 20 maja 2014 r. w sprawie trybu postępowania wierzycieli należności pieniężnych przy podejmowaniu czynności zmierzających do zastosowania środków egzekucyjnych (Dz.U.2014 poz.656) który mówi: Wierzyciel niezwłocznie wystawia tytuł wykonawczy, w przypadku gdy łączna wysokość należności pieniężnych wraz z odsetkami z tytułu niezapłacenia w terminie należności pieniężnej przekroczy dziesięciokrotność kosztów upomnienia albo gdy okres do upływu terminu przedawnienia należności pieniężnej jest krótszy niż 6 miesięcy.
Pozdrawiam
Macie ustawiony format daty na dzień-miesiac-rok? U mnie jest rok-miesiac-dzień. A w objaśnieniach dot. sporządzania tyt. wyk. jest, ze właśnie podaje się daty w formacie dd-mm-rrrr.
wskakuje wam w bloku E1 i dalej data od 01 dnia miesiąca czy poprawiacie ręcznie, bo mi wskakuje data wypłaty.
Człowiek nie jest taki, co by sobie nie poradził:)
mi wyskakuje data wypłaty i poprawiam ręcznie. próbowałam zmienić to w szablonie ale zero efektów a jeśli chodzi o format dd-mm-rrrr to dopiero teraz zwróciłam na to uwagę i mam rrrr pierwsze a niestety jak gdzies date zmieniam to na dd-mm-rr więc mam namieszane;-( mam nadzieje ze US beda wyrozumiałe