Co mam zrobić z tym postępowaniem? - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 26 lut 2015, 15:41

Dłużnik ma dwoje dzieci w z dwiema kobietami. Jednej wypłacamy FA my, a drugiej sąsiednia gmina. Nie przyszedł na wywiad (pismo odebrał dłużnik), więc wszczęłam postępowanie w sprawie uchylania. W międzyczasie przyszedł wniosek o podjęcie działań na drugie dziecko. Nie wiedziałam co zrobić, ale wezwałam go ponownie. Przyszła wtedy matka i poinformowała, że syn jest w Zakładzie Karnym. I co mam teraz zrobić:
1. dalej prowadzić postępowanie pierwsze i uznać za uchylającego, bo w chwili odbioru wezwania na wywiad nie był jeszcze w ZK,
2. umorzyć postępowanie pierwsze i nie wszczynać drugiego, bo dłużnik siedzi w ZK.
ja:)

Napisano: 27 lut 2015, 10:42

Nikt nie wie?

Napisano: 03 mar 2015, 11:07

Wiem, że to już dawno było, ale ja nadal nie wiem co zrobić......

Napisano: 04 mar 2015, 15:00

Naprawdę takie beznadziejne pytanie, że nikt nie ma ochoty odpowiedzieć?

Napisano: 05 mar 2015, 9:01

ja mam podobny dylemat wysłałam wszczęcie wróciło awizo wysłałam decyzję był zwrot z adnotacja ze koleś siedzi w zakładzie karnym i co teraz z ta decyzją
doraaa

Napisano: 05 mar 2015, 9:08

wg mnie nr 2.
wika2

Napisano: 05 mar 2015, 9:59

Dzięki za zainteresowanie, ale ja nadal mam wątpliwości. Niby takie proste z pozoru, a zarazem takie beznadziejne...... Żeby chociaż gdzieś jakieś wskazówki w ustawie...

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x