tytuły wykonawcze a nowa ustawa - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 12 sie 2015, 12:10

co z tytułami wykonawczymi które sa w urzedzie skarbowym ?po wejsciu ustawy 01.10.2015? :idea:
puszek

Napisano: 12 sie 2015, 12:17

US umorzy postępowanie przysle nam postanowienie o umorzeniu a my bedziemy miec 3 miesiace na to aby wysłac do komornika odpowiedni wniosek ;)
Ewa85

Napisano: 12 sie 2015, 22:25

odpowiedni wniosek tzn? us umorzy postepowanie z którego okresu 13/14? juz nie ogarniam nic
sina

Napisano: 13 sie 2015, 15:42

tzn co powinnismy wysłac komornikowi? mam dośc tych zmian!!!
oluskkaa

Napisano: 14 sie 2015, 7:21

A czy do wszystkich postępowań będziemy pisać te wnioski do komorników? Czy tylko do tych co były wystawione do tej pory TW?
Martynaa

Napisano: 14 sie 2015, 8:13

Nie mam wystawionego TW dla dłużnika, a komornik nic nie egzekwuje. I nie wiem, czy wystawić TW czy się wstrzymać? Bo US i tak mi go odeśle.
karolinkaa

Napisano: 14 sie 2015, 8:33

Póki co nowelizacja ustawy nie weszła w życie wiec robimy po staremu to co nie dokończone kończymy. Póki co tak naprawde nie wiemy kiedy ona wejdzie w zycie.

Po nowelizacji te TW które są w US i zostały wszczęte i niezakończone- art.8 noweli- ( mogą byc z różnych okresów) US umorzą te TW a MY jako OWW bedziemy miec 3 miesiące na to aby wysłac do komornika odpowiedni wniosek- art. 27 ust.3 lub ust. 3a

Natomiast te TW które zostały umorzone jeszcze przed wejsciem nowelizacji bedziemy tez wystosowywac odpowiednie wnioski do komorników sądowych. Tu juz nie ma okreslonego terminu - i tu każdy bedzie wysyłał w innym czasie ;)

Ja to tak rozumiem.
Ewa85

Napisano: 14 sie 2015, 8:44

mamy się cofnąc do wszytskich poprzednio umorzonych tw
sunshine
Starszy referent
Od: 09 lip 2015, 20:04
Zajmuję się:

Napisano: 14 sie 2015, 9:44

Jak dla mnie to tez jest troche nie tak. Ale ja to tak rozumiem. Chybe ze jest ktos to innaczej rozumuje wiec z chęcią poczytam jak to widzą inni :D
Ewa85

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x