ubezpieczenie zdrowotne - 90 dni - Wzory pism

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 21 lut 2014, 17:10

osoba wróciła zza granicy z pracy, nie zarejestrowała się w PUP, nie posiada ubezpieczenia zdrowotnego, widnieje w kartotekach Ośrodka, jako osoba korzystająca z pomocy.Okazuje się, że znalazła się w szpitalu na OIOM ( udar). Czy mogę wydać decyzję z datą 24.02.2014 na podstawie wniosku i wywiadu środow.(kontakt z pracown. socj. właściwego szpitala) ale z prawem do korzystania ze świadczeń np. od 20.02.2014 r.? Proszę o odpowiedż. Trzeba pomóc biednej, starej matce poszkodowanego
~ela

Napisano: 21 lut 2014, 18:45

a od kiedy ta osoba jest w szpitalu?
~Kkkkkkkkkkkkkk

Napisano: 21 lut 2014, 19:33

od wczoraj tj.20.02.2014
~ela

Napisano: 22 lut 2014, 16:22

wydajesz decyzję od daty przejęcia do szpitala pomimo tego że wywiad masz z inną datą
~janek

Napisano: 22 lut 2014, 17:07

ustalasz czy posiada prawo do darmowego ubezpieczenia typu np. Biuro Pracy, ZUS, KRUS lub przy członku rodziny oraz sprawdzasz dochód bo nie może przekroczyć kryterium dochodowego na podstawie wywiadu środowiskowego i wydajesz decyzję od dnia jaki masz we wniosku ze szpitala (od dnia przyjęcia) czyli w tym przypadku od 20.02.2014 do....... obliczasz 90 dni.
Decyzję wydajesz z datą jak będziesz miała komplet dokumentów ( nie zapomnij o art. 12 ustawy o pom. społ. - dysproporcja)
~pawel

Napisano: 24 lut 2014, 9:45

wszystkim bardzoo dziękuję za pomoc. To był mój \" pierwszy raz \" w portalu. Jestescie kochani. Dobrego tygodnia.
~ela

Napisano: 23 sty 2016, 20:56

ubezpieczenie zdrowotne ?
proszę o informację czy można przedłużyć ubezpieczenie zdrowotne i na jaki czas i czy ponownie musi być wywiad,proszę o odpowiedź .
Zagubiona

Napisano: 26 wrz 2016, 8:29

Witam, czy mogę wystawić decyzję na 90 dni na wniosek szpitala (bez wywiadu)osobie z którą nie ma możliwości przeprowadzenia wywiadu?

Z góry dziękuje za odpowiedź!
AAAaaaaa

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x