uchwała czy upoważnienie - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 2 z 2    [ Posty: 14 ]

Napisano: 04 mar 2016, 10:12

Ale was nakręciłam chciałam zobaczyć wasza reakcję.
Iza1

Napisano: 04 mar 2016, 16:32

Nie nakreciłaś nikogo, tylko nie masz bladego pojęcia o tym co piszesz, nawypisywałas kompletnych bzdur, a teraz usiłujesz przekonywać ze to był żart...
małaopsss

Napisano: 05 mar 2016, 1:34

No dobra, to teraz odpowiedzcie mi co ze statutami. Skoro rada gminy nic nie uchwala (akurat to, że nie wyznacza to oczywiste), to kto ma zmienić statut (dopisać nowe zadania), na podstawie którego będą zmieniane regulaminy organizacyjne. Chyba właśnie rada gminy jest upoważniona do dokonywania zmian w statutach jednostek przez nią utworzonych, a tym samym musi podjąć uchwałę. Co do upoważnienia to odrębna kwestia i oczywiste, że robi to burmistrz.
Aleksis

Napisano: 07 mar 2016, 11:05

Oczywiście statut zmienia Rada, ale....wszystko zależy od tego jaki macie statut na dzień dzisiejszy, czy macie zamknięty katalog zadań, czy może zapis "w szczególności"...i na końcu że OPS wykonuje inne zadania wynikające z odpowiednich przepisów prawa, czy podobnie. Ja tak mam, więc statutu nie zmianiam
Agniecha2

Strona 2 z 2    [ Posty: 14 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem