Kochani zastanawiam sie nad takim przypadkiem. Kobitka pracuje na umowie wpisane ma pracownik tymczasowy, twierdzi że jest u pracodawcy zatrudniona przez agencję od listopada'16. W zus wychodzi data uzyskana uprawnienia i bd dot. utraty uprawnienia, szkopuł w tym, żę umowy podpisuje na miesiąc. I teraz w teorii uzysku nie będzie bo to miesięczne ,, umowy o pracę" nie zlecenia i teraz jak to traktować czy jako ciągłość i wtedy muszę podjąć dec o uchyleniu zasiłków czy jako ,że nie ma uzysku po to umowy na miesiąc tylko że przedłuzone i nic z tym nie robić. Jestem po rozmowie z szefem , stoi przy stanowisku żeby uchylić bo w zus -weryfikacji nie wychodzi że jest utrata zatrudnienia.
Jeżeli są to umowy miesięczne i nie ma nawet jednego dnia przerwy między tymi umowami i świadectwa pracy tez nie ma, ja bym to traktowała jako ciągłość.
Powiem tak kiedyś łączyłem, potem po jakimś szkoleniu nie łączylem ponieważ na szkoleniu żeby nie łączyć bo każda umowa to uzysk i utrata w końcu zbaraniałem i zacząłem sam zgłebiać temat i doszedłem do wniosku aby jednak łączyć i to praktykuje już jakiś czas, przyszło kiedyś z ministerstwa pismo z wyjaśnieniami potwierdzające moje przemyślenia - w skrócie aby łączyć
„Mądry potrafi wyłowić naukę z całej rzeki głupich słów, natomiast głupi nie potrafi wyłowić niczego z potoku mądrości.”