Uchylenie decyzji- koordynacja
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Uchylenie decyzji- koordynacja
Jak myślicie jak uchylić decyzję po zmianie przepisów.
Do tej pory uchylaliśmy od dnia koordynacji. Teraz natomiast jest zapis: organ właściwy uchyla decyzję za okres, w którym osoba podlega ustawodawstwu w zakresie(...)
Dostałam pismo od Wojewody, że koordynacja zachodzi od 1-12-2017 r. do nadal. Po szkoleniu wiem, że na decyzji nie mogę wpisać, że: uchylić decyzję X od dnia X bez wskazywania do kiedy. Musi być data końcowa (jaka?).
Jak to rozumiecie? Może ktoś więcej wyniósł wiedzy na ten temat z jakiegoś szkolenia.
Do tej pory uchylaliśmy od dnia koordynacji. Teraz natomiast jest zapis: organ właściwy uchyla decyzję za okres, w którym osoba podlega ustawodawstwu w zakresie(...)
Dostałam pismo od Wojewody, że koordynacja zachodzi od 1-12-2017 r. do nadal. Po szkoleniu wiem, że na decyzji nie mogę wpisać, że: uchylić decyzję X od dnia X bez wskazywania do kiedy. Musi być data końcowa (jaka?).
Jak to rozumiecie? Może ktoś więcej wyniósł wiedzy na ten temat z jakiegoś szkolenia.
-
- Referent
- Zajmuję się: ŚW
- Kontakt:
Re: Uchylenie decyzji- koordynacja
ja w styczniu uchylałam decyzję z koordynacji, sprawdzał mi ją prawnik i nawet uwagi na to nie zwrócił, że jest uchylona od dnia, a powinno być pewnie od dnia... do końca okresu zasiłkowego skoro koordynacja do nadal.
Ja myślałam że jak mamy teraz możliwość uchylania za okres, to dotyczy to przypadków, gdy koordynacja jest np. przez 2 miesiące, potem nie ma, później jest itd.
Może ktoś jeszcze podpowie?
Ja myślałam że jak mamy teraz możliwość uchylania za okres, to dotyczy to przypadków, gdy koordynacja jest np. przez 2 miesiące, potem nie ma, później jest itd.
Może ktoś jeszcze podpowie?
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Właśnie rozmawiałam z Panią z Urzędu Wojewódzkiego, która zajmuje się koordynacją i powiedziała żeby uchylić do końca okresu zasiłkowego.
- komosia
- Referent
- Zajmuję się: ŚR/ŚW
- Kontakt:
Mazurkiewicz na szkoleniu również mówił, że do końca okresu 

-
- Stażysta
- Zajmuję się: ŚW/FA/ŚR
- Kontakt:
My przyznaliśmy świadczenie decyzja od dnia 01.10.2017 r. do 30.09.2018 r. W lutym wysłaliśmy pismo z zapytaniem o koordynacje i mamy odp ze koordynacja jest w okresie od 01.02.2018 r. do 30.04.2018 r. Więc teraz uchylamy naszą decyzję za ten okres kiedy jest koordynacja, tylko pytanie co po tym okresie bo od maja 2018 r., będzie znowu dochód utracony bo Pan już jest w Polsce, i Państwo będą kwalifikować sie do 500+ u nas. Ktoś miał taki przypadek, proszę o podpowiedz.
- Niebezpieczna
- Stażysta
- Zajmuję się: SW
- Kontakt:
Właśnie miałam o to samo zapytać. Przyszło pismo że zachodzi koordynacja do końca grudnia wypłaty świadczenia miałam wstrzymane i teraz zastanawiam się co dalej. no bo uchylam decyzję do końca grudnia i od stycznia mam teraz wypłacić czy czekać na decyzję od Marszałka?Gops456 pisze:My przyznaliśmy świadczenie decyzja od dnia 01.10.2017 r. do 30.09.2018 r. W lutym wysłaliśmy pismo z zapytaniem o koordynacje i mamy odp ze koordynacja jest w okresie od 01.02.2018 r. do 30.04.2018 r. Więc teraz uchylamy naszą decyzję za ten okres kiedy jest koordynacja, tylko pytanie co po tym okresie bo od maja 2018 r., będzie znowu dochód utracony bo Pan już jest w Polsce, i Państwo będą kwalifikować sie do 500+ u nas. Ktoś miał taki przypadek, proszę o podpowiedz.
-
- Stażysta
- Zajmuję się: ŚW/FA/ŚR
- Kontakt:
Ale nie macie jeszcze decyzji od Wojewody, wiec na jakiej podstawie wypłacić?Niebezpieczna pisze:Właśnie miałam o to samo zapytać. Przyszło pismo że zachodzi koordynacja do końca grudnia wypłaty świadczenia miałam wstrzymane i teraz zastanawiam się co dalej. no bo uchylam decyzję do końca grudnia i od stycznia mam teraz wypłacić czy czekać na decyzję od Marszałka?Gops456 pisze:My przyznaliśmy świadczenie decyzja od dnia 01.10.2017 r. do 30.09.2018 r. W lutym wysłaliśmy pismo z zapytaniem o koordynacje i mamy odp ze koordynacja jest w okresie od 01.02.2018 r. do 30.04.2018 r. Więc teraz uchylamy naszą decyzję za ten okres kiedy jest koordynacja, tylko pytanie co po tym okresie bo od maja 2018 r., będzie znowu dochód utracony bo Pan już jest w Polsce, i Państwo będą kwalifikować sie do 500+ u nas. Ktoś miał taki przypadek, proszę o podpowiedz.
- młodszyreferent96
- Referent
- Zajmuję się: mł. referent ds. obsługi Programu Rodzina 500+ i świadczeń z funduszu alimentacyjnego
- Kontakt:
Dostaliśmy pismo od wojewody, że koordynacja zachodzi w okresie od 01.04.2018 r. do 31.05.2018 r. Problem w tym, że od 01.05.2018 r. nasza decyzja została uchylona (również w maju 2018 r.) w związku z przekroczeniem kryterium. Po jakimś czasie dopiero okazało się, że praca ta była za granicą wykonywana i przekazaliśmy dokumentację do UW.
Teraz za jaki okres należy uchylić decyzję - za sam kwiecień 2018 r., czy za okres od 01.04.2018 r. do 31.05.2018 r.?
Teraz za jaki okres należy uchylić decyzję - za sam kwiecień 2018 r., czy za okres od 01.04.2018 r. do 31.05.2018 r.?
-
- Podinspektor
- Zajmuję się: koordynacja
- Kontakt:
Wojewoda wyda sobie dec za ten okres, więc jak miałaś uchylenie i pewnie odmowę skoro przekroczył dochodem to ta odmowa jest w obiegu prawnym i musisz ją uchylić.
https://www.kasarodziny.pl/
-
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Miałam bardzo podobną sytuację, trzeba wysłać do sko o unieważnienie decyzji , bo nie byliście organem władnym do wydania decyzji, następnie sko uniewazni A Wy uchylicie od dnia koordynacji.Wlasnie to robię więc jestem na bieżąco.
Oprócz Uchylenie decyzji- koordynacja - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
Czy może być złożony wniosek na to samo dziecko po decyzji u
jak policzyć dochód rodziny ?
męzatka z alimentami jaki skład rodziny?
Problematyczny skład rodziny gdzie wnioskodawcą jest ojciec
jednorazowa odprawa wojskowa jako dochód uzyskany
zwrot nienależnie pobranych świadczeń z roku 2017 w formie p
bład w zawiadomieniu o wszczęciu postepowanai administracyjn
Np. Uzysk Pup, św. Rodzicielskie gdzie jest decyja Mazurkiew
zmiana sytuacji rodzinej - pilne
koordynacja a uchylenie decyzji
świadczenia w pełnej wysokości i świadczenia podzielne
Dla mądrych głów, jaki skład rodziny
zmiana konta bankowego wnioskodawcy
zawieszenie postępowania z kpa
świadczenie rodzicielskie do 500 + - nieletnia matka