uchylenie decyzji przez przekroczenie dochodu

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
ODPOWIEDZ
miła
Referent
Zajmuję się:
Kontakt:

uchylenie decyzji przez przekroczenie dochodu

Post autor: miła »

Pani poszła do pracy i dochód im przekroczył 800 zł. Ona przyniosła mi zaświadczenie. Czy mam wysłać jej teraz zawiadomienie o wszczęciu postępowania w związku z art 10 i 79a kpa i jeszcze mam jej powiedzieć co może przynieść żebym jej nie odebrała prawa?
PePina
Praktykant
Zajmuję się: referent
Kontakt:

Re: uchylenie decyzji przez przekroczenie dochodu

Post autor: PePina »

powinnaś przed wydaniem decyzji wysłać do Pani zawiadomienie, że w terminie 7 dni może się wypowiedzieć co do zebranych dowodów itp. bo w związku z przekroczeniem kryterium dochodowego nie możesz wydać decyzji zgodnej z żądaniem strony.
miła
Referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Ale nie że najpierw że wszczynam postępowanie. Potem za kilka dni zawiadamiam, że postępowanie zakończone i że mam zamiar wydać odmowną decyzję i żeby mi przyniosła gwiazdkę z nieba to zmienię zdanie? Wystarczy to zawiadomienie?! A biorę od strony jakieś poświadczenie e nic do sprawy nie wnosi nowego?
sanna
Referent
Zajmuję się: KDR
Kontakt:

Post autor: sanna »

ale to masz uchylenie czy nowy wniosek? Jak uchylenie, to wszczęcie z urzędu (chyba, że masz jakieś pismo od strony dołączone do tego zaświadczenia). Jak nowy wniosek to zawiadomienie i potem odmowna.
miła
Referent
Zajmuję się:
Kontakt:

uchylenie.
sanna
Referent
Zajmuję się: KDR
Kontakt: