Uchylenie decyzji przez Wojewodę i NP

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
ODPOWIEDZ
1974
Referent
Zajmuję się: ŚR/FA/ST
Kontakt:

Uchylenie decyzji przez Wojewodę i NP

Post autor: 1974 »

Kobieta ma przyznane świadczenia rodzinne przyznane decyzją Wojewody, ponieważ były mąż przebywa za granicą a wypłacamy my. W czerwcu oświadczyła mi, że od kwietnia były mąż przebywa już w Polsce. W lipcu Wojewoda uchyla swoją decyzję od kwietnia 2019r. do końca okresu, więc ja mam przyznać świadczenia.
Żeby nie było tak łatwo, kobieta podjęła zatrudnienie, po doliczeniu dochodu uzyskanego od lipca nie przysługują jej świadczenia rodzinne (ale wypłata już poszła). Nie mogłam wcześniej zmienić decyzji, bo czekałam na decyzję Wojewody.
- Czy ja mogę teraz przyznać świadczenia od kwietnia oraz uchylić od sierpnia (w jednej decyzji) a następnie dochodzić NP?
Awatar użytkownika
kb
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: Uchylenie decyzji przez Wojewodę i NP

Post autor: kb »

skoro wojewoda uchylil swoja decyzjeto ty teraz rozpatrujesz ten wniosek od momemntu kiedy niema juz koordynacji, czyli badasz czy przysluguja jej nadal swiadczenia i z tego badania wyjdzie ci,ze przysluguja od kwiettnia do czerwaca a od lipca juz nie, wiec powinnas przyznac od kwietnia do czerwca i odmowic od lipca do konca okresu zasilkowego, a po uprawomocnieniu sie decyzji wszczac postepowanie dot. nienaleznie pobranego swiadczenia za lipiec
1974
Referent
Zajmuję się: ŚR/FA/ST
Kontakt:

Re: Uchylenie decyzji przez Wojewodę i NP

Post autor: 1974 »

Dziękuję za pomoc
ODPOWIEDZ