Kobieta ma przyznane świadczenia rodzinne przyznane decyzją Wojewody, ponieważ były mąż przebywa za granicą a wypłacamy my. W czerwcu oświadczyła mi, że od kwietnia były mąż przebywa już w Polsce. W lipcu Wojewoda uchyla swoją decyzję od kwietnia 2019r. do końca okresu, więc ja mam przyznać świadczenia.
Żeby nie było tak łatwo, kobieta podjęła zatrudnienie, po doliczeniu dochodu uzyskanego od lipca nie przysługują jej świadczenia rodzinne (ale wypłata już poszła). Nie mogłam wcześniej zmienić decyzji, bo czekałam na decyzję Wojewody.
- Czy ja mogę teraz przyznać świadczenia od kwietnia oraz uchylić od sierpnia (w jednej decyzji) a następnie dochodzić NP?
Uchylenie decyzji przez Wojewodę i NP
-
- Referent
- Zajmuję się: ŚR/FA/ST
- Kontakt:
- kb
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: Uchylenie decyzji przez Wojewodę i NP
skoro wojewoda uchylil swoja decyzjeto ty teraz rozpatrujesz ten wniosek od momemntu kiedy niema juz koordynacji, czyli badasz czy przysluguja jej nadal swiadczenia i z tego badania wyjdzie ci,ze przysluguja od kwiettnia do czerwaca a od lipca juz nie, wiec powinnas przyznac od kwietnia do czerwca i odmowic od lipca do konca okresu zasilkowego, a po uprawomocnieniu sie decyzji wszczac postepowanie dot. nienaleznie pobranego swiadczenia za lipiec
-
- Referent
- Zajmuję się: ŚR/FA/ST
- Kontakt:
Re: Uchylenie decyzji przez Wojewodę i NP
Dziękuję za pomoc
Oprócz Uchylenie decyzji przez Wojewodę i NP - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
czy działa Wam dziś empatia ZUS, KRUS?
Zasiłek pielęgnacyjny z tytułu niepelnosprawności
dochód ryczałt 2018 do świadczeń rodzinnych
zmiana skladu rodziny przy szo a skladka zdrowotna
Pomocy .......... koordynacja.......
Wysokość dodatków w tym roku
Koordynacja - są nienależnie pobrane. Co dalej robić?
jaki jest Dz.U. do świadczeń rodzinnych aktualny???
ŚWIADCZENIE RODZICIELSKIE-pomocy
utrata z wychowawczego ????
decyzja odmowna czy postanowienie o odmowie wszczęcia postęp
marnotrawienie? wstrzymanie?pomooooooocy
Centralny Wykaz Ubezpieczonych
czy przysługuje świadczenie piel. gdy pobierany jest zas. z
decyzja odmowa umorzenie świadczen
zmiana decyzji czy uchylenie??