Mam pytanie. Taka sytuacja.
Pani ma wydaną decyzję przyznającą 13-03-2019. W dniu 04-02-2019 podjęła pracę. w decyzji pouczona o konieczności dostarczenia zaświadczenia o dochodzie uzyskanym najpóźniej do 10-04-2019r..
Zaświadczenie dostarcza po czasie z takim skutkiem ze nienależnie pobrała świadczenia za m-c kwiecień i maj 2019r. Dodatkowo okazuje się ze w maju traci pracę i świadczenia od czerwca nadal jej przysługują.
Jak załatwić sprawę nienależnie pobranych za kwiecień i maj? Jaką wszcząć procedure? Czy uchylić czy zmienić? jak postępujecie w takich sytuacjach? Błagam was o pomoc - nigdzie nie ma konkretnego info co w takich sytuacjach :x
uchylenie decyzji przyznającej zasiłek rodzinny w części
-
- Praktykant
- Zajmuję się:
- Kontakt:
-
- Praktykant
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: uchylenie decyzji przyznającej zasiłek rodzinny w części
teraz tak myślę czy nie wystarczyła by sama decyzja uznająca za nienależnie pobrane świadczenie i żądająca zwrotu??? Co myślicie? Skoro teraz prawo do świadczeń nadal jej przysługuje a wiadomo że uchylać wstecz nic nie można (oprócz koordynacji oczywiście) to samo uznanie było by myślę zasadne w tej sprawie, podobnie jak przy sytuacjach zakończonych okresów zasiłkowych.
Aga:-*)
-
- Referent
- Zajmuję się: Świadczenia rodzinne
- Kontakt:
Re: uchylenie decyzji przyznającej zasiłek rodzinny w części
sama sobie odpowiedziałaśaga11103 pisze:teraz tak myślę czy nie wystarczyła by sama decyzja uznająca za nienależnie pobrane świadczenie i żądająca zwrotu??? Co myślicie? Skoro teraz prawo do świadczeń nadal jej przysługuje a wiadomo że uchylać wstecz nic nie można (oprócz koordynacji oczywiście) to samo uznanie było by myślę zasadne w tej sprawie, podobnie jak przy sytuacjach zakończonych okresów zasiłkowych.

Oprócz uchylenie decyzji przyznającej zasiłek rodzinny w części - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
utrata i uzysk art 4c u tego samego pracodawcy
dług rozłożony na raty przez UW
Śiadczenie rodzicielskie a zasiłek dla bezrobotnych
POMOCY - Dodatek dyferencyjny a AMAZIS
czy rozbijacie ZP na 70 % i 30 % na DPS
dodatek do zasiłku rodzinnego -urlop wychowawczy
SZO a świadczenie pielęgnacyjne
Już nic z tego nie rozumiem, czyli dochód utracony... albo i
wnioski elektroniczne na rodzinne tez już w lipcu czy nie
wnioski elektroniczne na rodzinne tez juz w lipcu czy nie
JAK UCHYLAMY DECYZJE OD DNIA CZY W OKRESIE
zasiłek pielęgnacyjny dla opiekuna prawnego