Nie ma nienaleznie pobranych, ponieważ decyzję Pani dostała w lutym i pierwsze pieniądze w lutym z wyrównaniem od grudnia. Więc za drugi miesiąc uzyskania dochodu przeliczam czyli za marzec od kwietnia. I nie jest to wyrok bo sprawy nie było tylko samo zabezpieczenie. Tak byłoby łatwiej zrobic wiadomo, ale jak złoży nowy wniosek np. za miesiąc to już wyrównania od stycznia nie dostanie. Nie chce źle zrobić, nikomu zaszkodzić, ale też działać zgodnie z przepisami.Wik7. pisze: ↑wczoraj, 15:00Ja chyba bym zrobiła tak zawiadomienie przed uchyleniem, uchylenie decyzji i czy to nie będą nienależnie pobrane skoro dochód przekroczył?
Potem prosiłabym babeczkę o ponowne złożenie wniosku już z nowym wyrokiem, ponieważ tak jak mówisz wyrok jest nieuprawomocniony, a renta jest przyznana od grudnia.
Podkreślam że nie mam za wiele doświadczenia i pewnie też w takiej sytuacji bym się kogoś poradziła, więc mogę się mylić
A ok nie doczytałam tego. Czyli co pani dostała tą decyzję z uwzględnieniem już dochodu z renty socjalnej? Bo się już pogubiłam.Wik7. pisze: ↑wczoraj, 15:22Nie ma nienaleznie pobranych, ponieważ decyzję Pani dostała w lutym i pierwsze pieniądze w lutym z wyrównaniem od grudnia. Więc za drugi miesiąc uzyskania dochodu przeliczam czyli za marzec od kwietnia. I nie jest to wyrok bo sprawy nie było tylko samo zabezpieczenie. Tak byłoby łatwiej zrobic wiadomo, ale jak złoży nowy wniosek np. za miesiąc to już wyrównania od stycznia nie dostanie. Nie chce źle zrobić, nikomu zaszkodzić, ale też działać zgodnie z przepisami.
Nie, fundusz ma normalnie od pażdziernika, a w lutym dostała dopiero decyzje na syna o przynaniu renty socjalnej od grudnia, ale pierwsza wypłata w lutym z wyrównaniem.zombi pisze: ↑dzisiaj, 7:50A ok nie doczytałam tego. Czyli co pani dostała tą decyzję z uwzględnieniem już dochodu z renty socjalnej? Bo się już pogubiłam.Wik7. pisze: ↑wczoraj, 15:22Nie ma nienaleznie pobranych, ponieważ decyzję Pani dostała w lutym i pierwsze pieniądze w lutym z wyrównaniem od grudnia. Więc za drugi miesiąc uzyskania dochodu przeliczam czyli za marzec od kwietnia. I nie jest to wyrok bo sprawy nie było tylko samo zabezpieczenie. Tak byłoby łatwiej zrobic wiadomo, ale jak złoży nowy wniosek np. za miesiąc to już wyrównania od stycznia nie dostanie. Nie chce źle zrobić, nikomu zaszkodzić, ale też działać zgodnie z przepisami.![]()
![]()
Renta od grudnia a fa wypłacane od lutego?
To może decyzja zmieniająca kwotę świadczenia ze względu na uzysk?Wik7. pisze: ↑dzisiaj, 8:08Nie, fundusz ma normalnie od pażdziernika, a w lutym dostała dopiero decyzje na syna o przynaniu renty socjalnej od grudnia, ale pierwsza wypłata w lutym z wyrównaniem.zombi pisze: ↑dzisiaj, 7:50A ok nie doczytałam tego. Czyli co pani dostała tą decyzję z uwzględnieniem już dochodu z renty socjalnej? Bo się już pogubiłam.Wik7. pisze: ↑wczoraj, 15:22Nie ma nienaleznie pobranych, ponieważ decyzję Pani dostała w lutym i pierwsze pieniądze w lutym z wyrównaniem od grudnia. Więc za drugi miesiąc uzyskania dochodu przeliczam czyli za marzec od kwietnia. I nie jest to wyrok bo sprawy nie było tylko samo zabezpieczenie. Tak byłoby łatwiej zrobic wiadomo, ale jak złoży nowy wniosek np. za miesiąc to już wyrównania od stycznia nie dostanie. Nie chce źle zrobić, nikomu zaszkodzić, ale też działać zgodnie z przepisami.![]()
![]()
No tak, tylko w tej chwili nie ma prawomocnego zabezpieczenia, więc kwota świadczenia się nie zmieni. Po uzysku fa się nie należy. Gdyby było juz prawomocne zabezpieczenie wtedy się zgadza. Właśnie tu jest pytanie czy mam czekać na uprawomocnienie (czy mogę) czy powinnam już uchylić decyzję w związku z uzyskiem i przekroczeniem kryterium.zombi pisze: ↑dzisiaj, 8:25To może decyzja zmieniająca kwotę świadczenia ze względu na uzysk?Wik7. pisze: ↑dzisiaj, 8:08Nie, fundusz ma normalnie od pażdziernika, a w lutym dostała dopiero decyzje na syna o przynaniu renty socjalnej od grudnia, ale pierwsza wypłata w lutym z wyrównaniem.zombi pisze: ↑dzisiaj, 7:50A ok nie doczytałam tego. Czyli co pani dostała tą decyzję z uwzględnieniem już dochodu z renty socjalnej? Bo się już pogubiłam.Wik7. pisze: ↑wczoraj, 15:22Nie ma nienaleznie pobranych, ponieważ decyzję Pani dostała w lutym i pierwsze pieniądze w lutym z wyrównaniem od grudnia. Więc za drugi miesiąc uzyskania dochodu przeliczam czyli za marzec od kwietnia. I nie jest to wyrok bo sprawy nie było tylko samo zabezpieczenie. Tak byłoby łatwiej zrobic wiadomo, ale jak złoży nowy wniosek np. za miesiąc to już wyrównania od stycznia nie dostanie. Nie chce źle zrobić, nikomu zaszkodzić, ale też działać zgodnie z przepisami.![]()
![]()