Mam prośbę dostałam z ROPS postanowienie, że zachodzi koordynacja w tych i tych okresach i na podstawie art. 16 ust. 6 ustawy o pomocy państwa... będę uchylać decyzję od momentu gdy zachodzi koordynacja.
Nurtuje mnie tylko czy powinnam w podstawie prawnejdo decyzji uchylajacej dać art. 163 kpa czy 27 ust.1 ustawy o pomocy państwa w wychow. dzieci?
Art. 163. KPA: Organ administracji publicznej może uchylić lub zmienić decyzję, na mocy której strona nabyła prawo, także w innych przypadkach oraz na innych zasadach niż określone w niniejszym rozdziale, o ile przewidują to przepisy szczególne.
ART. 27 UST. 1 ustawy o pomocy państwa...
Art. 27. 1. Organ właściwy oraz marszałek województwa mogą bez zgody strony zmienić lub uchylić ostateczną decyzję administracyjną, na mocy której strona nabyła prawo do świadczenia wychowawczego, jeżeli uległa zmianie sytuacja rodzinna lub dochodowa rodziny mająca wpływ na prawo do świadczenia wychowawczego, członek rodziny nabył prawo do świadczenia wychowawczego w innym państwie w związku ze stosowaniem przepisów o koordynacji systemów zabezpieczenia społecznego, osoba nienależnie pobrała świadczenie wychowawcze lub wystąpiły inne okoliczności mające wpływ na prawo do świadczenia wychowawczego.
Chodzi o to, ze ja nie wiem czy on nabył prawo w innym państwie dopiero ROPS rozpatrzy wniosek.
Ktoś pomoże?