uchylenie koordynacja po zmianach

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
pytacz
Stażysta
Zajmuję się: początkujący
Kontakt:

uchylenie koordynacja po zmianach

Post autor: pytacz »

zaszła koordynacja i muszę uchylić decyzję
Z tym, że 1.decyzja pierwotna przyznająca na kilkoro dzieci już była zmieniana wcześniej - tzn było 2.uchylenie na pierwsze dziecko (uchylenie + pozostałe świadczenia przyznane pozostają bez zmian) W sygnity po zmianie plan wypłat idzie na najnowszą decyzję.
uchylenie w związku z koordynacją na wszystkie świadczenia ma nastąpić z miesiącem wcześniejszym niż była wydana 2. decyzja uchylająca na pierwsze dziecko.
Jak prawidłowo pouchylać te decyzje?
bryłka
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: uchylenie koordynacja po zmianach

Post autor: bryłka »

podbijam temat :) pani pobierała od 01.04.16 do 31.08.16 a od 1.09.2016 (na jej wniosek) uchyliłam decyzję. w styczniu tego roku przekazałam do wojewody i okazało się ze zachodzi koordynacja od 04.16 r. No i mam uchylić uchyloną już decyzję. Na jaki artykuł się powołać?
Awatar użytkownika
Niebezpieczna
Stażysta
Zajmuję się: SW
Kontakt:

Post autor: Niebezpieczna »

Witam. to ja tez w sprawie koordynacji.
Mąż wnioskodawcy przebywa od września w Belgi. Pani nam to zgłosiła dopiero w listopadzie. Wstrzymaliśmy wypłaty na prośbę wnioskodawcy. Wysłaliśmy pismo do marszałka. dostaliśmy odpowiedz, że od września zachodzi koordynacja.Mając powyższe na uwadze prosimy o doprowadzenie zaistniałej sytuacji do stanu zgodnego z prawem.
moje pytanie: Uchylam decyzję od listopada? Bo w tym czasie było zgłoszone, że pan za granicą. Decyzje uchylająca wysyłam do marszałka? Czy w decyzji uchylającej w uzasadnieniu wystarczy wpisać , że przyszło pismo od marszałka , że zachodzi koordynacja od września i dlatego uchylam??
Awatar użytkownika
Niebezpieczna
Stażysta
Kontakt:

nikt nie pomoże?
nowa11
Starszy referent
Zajmuję się: ŚW/ŚR/DM/DE
Kontakt:

Post autor: nowa11 »

uchylasz za okres w jakim ustalona została koordynacja, decyzję uchylająca i informację do kiedy wypłacane było świadczenie przesyłasz do Wojewody
EBRSR
Praktykant
Zajmuję się: ŚW/FA/ŚR
Kontakt:

Post autor: EBRSR »

Tu na pewno będzie problem. Bo nie możesz uchylić decyzji, którą już uchyliłaś na wniosek strony. Nawet była o tym mowa na spotkaniu w UW.
Ja kiedyś dawno temu też tak zrobiłam. I miałam problem. Nie pamiętam dokładnie, ale oni mi stwierdzili nieważność tej uchylającej czy jakoś tak. Nie powiem dokładnie bo to było naprawdę parę lat temu.
Zadzwoń do UW i podpytaj jak zrobić.
Awatar użytkownika
Niebezpieczna
Stażysta
Kontakt:

EBRSR pisze:Tu na pewno będzie problem. Bo nie możesz uchylić decyzji, którą już uchyliłaś na wniosek strony. Nawet była o tym mowa na spotkaniu w UW.
Ja kiedyś dawno temu też tak zrobiłam. I miałam problem. Nie pamiętam dokładnie, ale oni mi stwierdzili nieważność tej uchylającej czy jakoś tak. Nie powiem dokładnie bo to było naprawdę parę lat temu.
Zadzwoń do UW i podpytaj jak zrobić.
Ale ja jej wcześniej nie uchyliłam tylko wstrzymałam wypłaty od listopada na jej prośbę.
nowa11
Starszy referent
Kontakt:

Do Niebezpieczna:
nowa11 pisze:uchylasz za okres w jakim ustalona została koordynacja, decyzję uchylająca i informację do kiedy wypłacane było świadczenie przesyłasz do Wojewody
Awatar użytkownika
Niebezpieczna
Stażysta
Kontakt:

nowa11 pisze:Do Niebezpieczna:
nowa11 pisze:uchylasz za okres w jakim ustalona została koordynacja, decyzję uchylająca i informację do kiedy wypłacane było świadczenie przesyłasz do Wojewody
Dzięki ;-) A czy w uzasadnieniu wystarczy krótko opisać, że dostała informację od wojewody, że zachodzi koordynacja od do...
nowa11
Starszy referent
Kontakt:

Niebezpieczna pisze:
nowa11 pisze:Do Niebezpieczna:
Dzięki ;-) A czy w uzasadnieniu wystarczy krótko opisać, że dostała informację od wojewody, że zachodzi koordynacja od do...
Tak wystarczy powołać się na otrzymane pismo, że w związku z ustaleniem, iż w sprawie mają zastosowanie przepisy o koordynacji systemów zabezpieczenia społecznego uchyla się decyzję znak:..... w okresie od do, jak chcesz podaj e-mail podeślę wzór :)
ODPOWIEDZ