uchylenie obowiazku alimentacyjnego - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]

Napisano: 03 cze 2009, 14:15

sąd uchylil obowiazek alimentacyjny ojca wobec syna od dnia 2008-05-01. Wyrok wydał w grudniu 2008r.
Chłopak pobrał zaliczke w okresie 2008-05-01 do 2008-09-30 bo mu przyslugiwala ( wyrok bezskutecznosć itd.). rozumiem że to nie jest nienalezna no bo na czas pobieranai zaliczki wszystko bylo oki. Tylko co teraz z naleznościa dłuznika za ten okres z tytułu tej wypłaconej zaliczki?? Ma toto zwracac tak jak reszte czy co z tym zrobic???
~ola

Napisano: 03 cze 2009, 14:44

a dlaczego uchylił- pewnie synek zaprzestał nauki w szkole - do zwrotu od maja 2008 chyba ,ze Sąd zwolnił synalka i nie musi oddawać -ale to musi byc zapisane w wyroku jeżeli takiego zapisu nie ma to niestety wznawiasz postepowanie i odmawiasz przyznania zaliczki w tym okresie a pózniej decyzję o zwrocie nienaleznie pobranych swiadczeniach- synalek musiał wiedzieć co sie kręci przciez dostał zawiadomienie z Sądu o posiedzeniu
~xxx

Napisano: 03 cze 2009, 14:45

a co jest przyczyną zwolnienia????
~xxx

Napisano: 03 cze 2009, 14:49

art.29 ust 3 - przepraszam, nic nie zwraca -
~xxx

Napisano: 03 cze 2009, 14:55

przyczyn zwolnienia nie ma napisalam do sadu z prosba o uzasadnienie. Dostalam odpowiedz ze nie bylo robione uzasadnienie do wyroku. Uczyl sie i nadal sie uczy.
tylko co teraz z należnościa dłuznika za ten okres??
~ola

Napisano: 03 cze 2009, 15:07

a to już sprawa Komornika - zrób rozliczenie zaliczki i przeslij do Komornika
~xxx

Napisano: 03 cze 2009, 15:27

bedą wisiały w powietrzu aż nasi parlamentarzyści uregulują prawnie zapisy w ustawie- niestety
~xxx

Napisano: 05 cze 2009, 16:38

do ~xxx
powołując się na art.29 ust 3 - jak nic nie zwraca? przecież tu chodzi o św. z FA a nie zaliczki. Zaliczkę powinna zwrócić
~kama

Napisano: 28 cze 2009, 21:05

mam podobną sytuację tylko, że u mnie wierzycielka nie pinformowała organu o uchyleniu obowiązku alimentecyjnego, więc ja chyba robię uchylenie w tej części decyzji, po 14 dniach nienaleznie pobrane? a może ma ktoś taką decyzję to bym była dozgonnie wdzięczna.
~e

Napisano: 28 cze 2009, 21:05

mam podobną sytuację tylko, że u mnie wierzycielka nie pinformowała organu o uchyleniu obowiązku alimentecyjnego, więc ja chyba robię uchylenie w tej części decyzji, po 14 dniach nienaleznie pobrane? a może ma ktoś taką decyzję to bym była dozgonnie wdzięczna.
~e

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x