uchylenie św. z funduszu na prośbę strony strony
uchylenie św. z funduszu na prośbę strony strony
Kobieta pobiera św. z funduszu alimentacyjnego przyszła i złozyła prosbę o uchyleniu św. z uwagi na fakt iż dziecko na której pobierała św. zamieszkała ze swoim ojcem ( dłuznik alimentacyjny). Czy ma ktoś wzór decyzji uchylającej świadczenie z funduszu alimentacyjnego.
Re: uchylenie św. z funduszu na prośbę strony strony
Ja mam podobną sytuację. Kobieta oświadczyła, że dwoje z trojga dzieci na które pobiera fundusz przebywa u ojca. Nie wiem co zrobić, uchylić decyzję już teraz, czy poczekać aż oni załatwią to w sądze - tzn ojciec zasądzi od matki alimenty na tę dwójkę dzieci. Boję się, że jeśli uchylę, czy zmienię decyzję już teraz i co za tym idzie wydam decyzje dla dłużnika o zwrocie to ta kobieta przyjdzie i np. powie, że dzieci są znowu u niej. W ten sposób możemy się tak bawić w kółko. Acha, w wyroku nie ma nic na temat tego z którym z rodziców mają przebywać dzieci, rodzice nie byli nigdy małżeństwem. Dzieci są u ojca dopiero 3 tyg. Zaraz może się okazać, że były tylko na święta, albo tymczasowo.
Oprócz uchylenie św. z funduszu na prośbę strony strony - Wzory pism przeczytaj również:
zgon dziecka w świadczeniu piel
Decyzja uchylająca
celowy specjalny pod warunkiem zwrotu
Decyzja uchylająca FA
zmarl dłuznik
przedłużenie okresu zasiłkowego
Prawo do świadczeń opieki zdrowotnej
sposób spłaty
wzór nienależnie pobrany FA
potrącenia
pismo o zarejestrowanie sie
jednolity tekst ustawy o pomocy społecznej