uchylić czy wstrzymać - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 09 gru 2015, 12:23

facetka ma przyznany zasiłek rodzinny i wychowawczy na dziecko. dnia 04 grudnia złożyła pismo że w dniu 5 grudnia wyjeźdza za granicę i wnosi o uchylenie decyzji. Przedłożyła mi też świadectwom pracy.
Co mam zrobić uchylić dodatek od 5 grudnia i wstrzymać wypłatę zasiłku rodzinnego i wniosek przesłać do ropsu.
czy tylko wstrzymać wypłatę zr i wych. i wysłać do ropsu. dzwoniłam do ropsu, żeby się dowiedzieć to bardzo mi nie pomogli.
oliwia1234

Napisano: 09 gru 2015, 12:24

jak wnosi o uchylenie to jej uchyl od 1 grudnia
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 10 gru 2015, 8:55

ale ona wniosła o wychylenie od 5 grudnia
oliwia1234

Napisano: 10 gru 2015, 9:37

ja uchyliłabym wychowawczy od 5 grudnia a zasiłek rodzinny od 01.01.2016 ze względu na fakt że zasiłek jest nie podzielny. Albo dogadać się żeby złożyła oświadczenie o uchylenie od 01.12
gość gość

Napisano: 10 gru 2015, 9:42

gość gość wytłumacz mi jak chcesz wypłacić wychowawczy za pięć dni gdy osoba za ten czas nie ma prawa do ZR?
Uchylasz wszystko od 5 grudnia, ZR za grudzień wypłacasz w pełnej wysokości bo świadczenie niepodzielne
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 10 gru 2015, 12:01

Elmer pisze:gość gość wytłumacz mi jak chcesz wypłacić wychowawczy za pięć dni gdy osoba za ten czas nie ma prawa do ZR?
gość gość pisze:ja uchyliłabym wychowawczy od 5 grudnia a zasiłek rodzinny od 01.01.2016 ze względu na fakt że zasiłek jest nie podzielny.
gość gość pisze: Albo dogadać się żeby złożyła oświadczenie o uchylenie od 01.12
tu przepraszam powinna dopisać że wszystko uchylić od 01.12 oczywiście jeżeli strona by się zgodziła.
gość gość

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x