uchylona decyzja ponownie do uchylenia

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
ODPOWIEDZ
Beatris
Podinspektor
Zajmuję się:
Kontakt:

uchylona decyzja ponownie do uchylenia

Post autor: Beatris »

Przyznałam świadczenia rodzinne kobiecie.Następnie wydałam decyzję uchylającą w związku z przekroczeniem dochodu.Okazało się że w czasie pobierania i uchylenia decyzji zachodzi koordynacja. Czy teraz powinnam wystąpić do SKO o stwierdzenie nieważności decyzji uchylającej? Organem właściwym do wydania decyzji jest Wojewoda.
Awatar użytkownika
noteev
Administrator
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: uchylona decyzja ponownie do uchylenia

Post autor: noteev »

Według mnie tak. Najpierw należy stwierdzić nieważność decyzji uchylającej, a następnie uchylić decyzję przyznającą, zgodnie z koordynacją.
Człowiek jest istotą, która całe swe życie trawi na próbach przekonania siebie, że jej istnienie nie jest bezsensowne.
Albert Camus
Beatris
Podinspektor
Zajmuję się:
Kontakt:

to teraz będzie nieciekawie.Cała dokumentacja sprawy została przekazana do UW i jak przysłali pismo że zachodzi koordynacja to wraz z tym pismem od razu przysłali decyzję przyznającą świadczenia rodzinne przez nich na podstawie mojej decyzji uchylającej (związku z przekroczeniem dochodu, a nie w związku z koordynacją.)Dzwoniłam i powiedzieli, że oni zrobili dobrze. Oparli się na mojej decyzji uchylającej.
Awatar użytkownika
noteev
Administrator
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: noteev »

Oni też zrobili źle, bo oparli się na decyzji uchylającej, której Ty jako organ niewłaściwy wydać nie mogłaś. Wydaje mi się, że oni powinni stwierdzić nieważność swojej decyzji i wszystko wyprostować od początku.
Człowiek jest istotą, która całe swe życie trawi na próbach przekonania siebie, że jej istnienie nie jest bezsensowne.
Albert Camus
Beatris
Podinspektor
Zajmuję się:
Kontakt:

właśnie, ale teraz nie wiem co zrobić?Czy gdzieś to poza oczywiście kontrolą "wyjdzie"?
ODPOWIEDZ