uchylona decyzja ponownie do uchylenia
-
- Podinspektor
- Zajmuję się:
- Kontakt:
uchylona decyzja ponownie do uchylenia
Przyznałam świadczenia rodzinne kobiecie.Następnie wydałam decyzję uchylającą w związku z przekroczeniem dochodu.Okazało się że w czasie pobierania i uchylenia decyzji zachodzi koordynacja. Czy teraz powinnam wystąpić do SKO o stwierdzenie nieważności decyzji uchylającej? Organem właściwym do wydania decyzji jest Wojewoda.
- noteev
- Administrator
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: uchylona decyzja ponownie do uchylenia
Według mnie tak. Najpierw należy stwierdzić nieważność decyzji uchylającej, a następnie uchylić decyzję przyznającą, zgodnie z koordynacją.
Człowiek jest istotą, która całe swe życie trawi na próbach przekonania siebie, że jej istnienie nie jest bezsensowne.
Albert Camus
Albert Camus
-
- Podinspektor
- Zajmuję się:
- Kontakt:
to teraz będzie nieciekawie.Cała dokumentacja sprawy została przekazana do UW i jak przysłali pismo że zachodzi koordynacja to wraz z tym pismem od razu przysłali decyzję przyznającą świadczenia rodzinne przez nich na podstawie mojej decyzji uchylającej (związku z przekroczeniem dochodu, a nie w związku z koordynacją.)Dzwoniłam i powiedzieli, że oni zrobili dobrze. Oparli się na mojej decyzji uchylającej.
- noteev
- Administrator
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Oni też zrobili źle, bo oparli się na decyzji uchylającej, której Ty jako organ niewłaściwy wydać nie mogłaś. Wydaje mi się, że oni powinni stwierdzić nieważność swojej decyzji i wszystko wyprostować od początku.
Człowiek jest istotą, która całe swe życie trawi na próbach przekonania siebie, że jej istnienie nie jest bezsensowne.
Albert Camus
Albert Camus
-
- Podinspektor
- Zajmuję się:
- Kontakt:
właśnie, ale teraz nie wiem co zrobić?Czy gdzieś to poza oczywiście kontrolą "wyjdzie"?
Oprócz uchylona decyzja ponownie do uchylenia - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
Jaki skład rodziny po zaprzeczeniu ojcostwa?
świadczenie pielęgnacyjne i specjalny zasiłek opiekuńczy
szkoła policealna - czy należy się zasiłek
uzysk i utrata w trakcie pobierania zasiłku rodzinnego
uzyskanie dochodu ze zlecenia ciągłość
mamy kod 09 20 ubezpieczenia czy należy się świadczenie piel
dodatek z tytułu samotnego wychowania
uzysk za styczeń i nie pracuje od 4 lutego
Utrata - uzysk po 3 miesiącach
Uzysk za styczeń 2019 ? proszę o pomoc
Czy można przyznać zasiłek rodzinny?
Tak na luźno - jest tu ktoś..?
przekazanie oryginału wniosku o zdo
ROD a zasiłek chorobowy po ustaniu zatrudnienia
od kiedy przyznać zasiłek pielęgnacyjny?
ś. pielęgnacyjne czy dzielić na dni