Udostępnione usługi w CSIZS - Empatia - Oprogramowanie

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 24 cze 2015, 9:17

Hej, powiedzcie mi proszę, czy działają wam te wszystkie usługi w systemach Empatii co o nich w CAS wspomnieli?

1. usługa weryfikacji danych w rejestrze PESEL (dane identyfikacyjne),
2. usługa udostępniania danych z ZUS

Czy w ogóle możecie sprawdzić lub wyszukać inne Ośrodki, Urzędy? Ja w tym systemie widzę tylko dane naszego osrodka, no i mogę jedynie zarządzać kontami, dodawać, edytować, nic więcej... Czy to tak miało wyglądać? Bo nie bardzo rozumiem, czy dobrze to wszystko zostało podłączone.

Pozdrawiam.
Empatia

Napisano: 24 cze 2015, 11:35

Co do PESEL, to MPiPS udostępniło jedynie weryfikację czy informacja zarejestrowana w Systemie Dziedzinowym jest zgodna, czy niezgodna z tą samą daną osobową w rejestrze PESEL. Natomiast udostępnienie samych danych osobowych w rejestrze PESEL w dalszym ciągu nie zostało odblokowane przez MPiPS - do czasu wejścia w życie zmian prawnych (ustawa o zmianie ustawy o świadczeniach rodzinnych i niektórych innych ustaw). Wg informacji MPiPS ustawa ta ma szanse być podpisana jeszcze w tej kadencji Sejmu.

Co do ZUS to MPiPS udostępniło dwie z trzech dostępnych usług czyli informacje o składkach i informacje o emeryturach/rentach, natomiast trzecia nie została jeszcze udostępniona.
Empatia pisze:a w tym systemie widzę tylko dane naszego osrodka, no i mogę jedynie zarządzać kontami, dodawać, edytować, nic więcej..

nie wiem o jakim systemie piszesz, jeśli o portalu, to on jest do składania wniosków przez Klientów, natomiast usługi weryfikacji o które pytasz, masz w swoim systemie dziedzinowym

pozdrawiam
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x