ufg - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 29 sty 2014, 9:50

Czy robimy wywiady bądź karty informacyjne dla potrzeb ubezpieczeniowego funduszu gwarancyjnego? Na podstawie jakich przepisów robimy bądź nie?
~kasia

Napisano: 29 sty 2014, 16:37

nie robimy żadnych wywiadów, odpisz ze Ośrodek robi wywiady na swoje potrzeby i potrzeby jednostek pomocy społecznej, dla nikogo wiecej.
~folwark zwierzecy

Napisano: 29 sty 2014, 20:56

a czy wypełniamy dla potrzeb ufg karty informacyjne, które przesyłają w załączeniu?
~kasia

Napisano: 30 sty 2014, 11:37

Mam ten sam problem. Z podstawy prawnej , którą podano we wniosku nijak mi nie wynika, że powinnam wypełnić kartę informacyjną. Ponadto proszą, żeby w przypadku braku mozliwości przeprowadzenia wywiadu napisać , czy osoba korzysta z pomocy społecznej. Nie za bardzo wydaje mi sie abym mogła udzielić takiej informacji. A tak w ogóle, to skąd pochodzi wzór tej karty, bo nie umiem wyśledzić... Pracuję w OPS już ponad 20 lat i wiem że zawsze się plątała, ale kiedyś nie było takich obwarowań jeśli chodzi o udzielanie informacji i nie było ochrony danych osobowych. Podstawa prawna podana przez fundusz gwarancyjny wydaje mi sie taka \"na odczepnego\"...
~inna

Napisano: 30 sty 2014, 11:54

Jeżeli dot. to podopiecznego i może to jemu pomóc to my za jego pisemną zgodą robimy tego typu sprawy.
~ja

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x