czy pracodawca ma prawo zabronić zgłaszania swoich sugestii dotyczących rozkładu dyżurów na nadchodzący miesiąc czy może odmówić ustawienia dni wolnych w określonych terminach dogodnych dla pracownika
1. Co za tupet.
2. Odp. sobie na następujące pytanie:
- jakie stanowisko zajmuję i jak w związku z tym obowiązuję mnie rozkład pracy zawarty najczęściej w regulaminie pracy
- przeczytaj go sobie w razie wątpliwości ( chociaż być może nawet go popisałaś przychodząc do pracy)
- dopasowanie grafiku do Twoich \"Wymagań\" to dobra wola pracodawcy ( ale z takimi poglądami jakie prezentujesz to nigdy w życiu)
3. I rada: zanim zaczniesz pisać takie bzdury to zastanów się
Magdalemo, przemnóż swoje potrzeby przez listę pracowników i ułóż grafik. pewnie nikt nie chce pracowac w święta, wigilię weekendy itp. do tego miec dłuższy weekend bo tak akurat pasuje, albo pracować z tą nie z inną koleżanką na zmianach. jakbyś miała co miesiąc ślęczeć parę dni nad takim grafikiem gdzie jeszcze trzeba zachować zapisy kodeksu pracy o przerwach dobowych, tygodniowych i innych - szlak by Cię trafił, bo mnie już dawno i powiedziałam dość.