Ukrainiec, szkoła średnia, nauka zdalna

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
Awatar użytkownika
de Charette
Administrator
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: Ukrainiec, szkoła średnia, nauka zdalna

Post autor: de Charette »

art. 26 ust. 2.
Wg mnie inaczej ten zapis byłby bez sensu
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
Młodypracownik
Starszy referent
Zajmuję się: ŚR/FA/KDR/CP/Dodatki energetyczne
Kontakt:

Post autor: Młodypracownik »

Kurcze my nie mieliśmy tego linka do konferencji, albo zaginął na poczcie. No nic czekam na te wytyczne i wnioski.
Awatar użytkownika
Szarak
VIP
Zajmuję się: Multitasking
Kontakt:

Post autor: Szarak »

Ja też się skłaniam do wykładni, żeby nie brać dochodów faceta. Szkoda, że na temat nie ma nic w uzasadnieniu. Zamysł był dobry ale oczywiście wykonanie już nie. Można było zrobić zapis jak z rozporządzenia o zaginionym małżonku i nie byłoby problemu.
ss
Starszy referent
Zajmuję się:

Post autor: ss »

Szarak pisze: 18 mar 2022, 15:25 Ja też się skłaniam do wykładni, żeby nie brać dochodów faceta. Szkoda, że na temat nie ma nic w uzasadnieniu. Zamysł był dobry ale oczywiście wykonanie już nie. Można było zrobić zapis jak z rozporządzenia o zaginionym małżonku i nie byłoby problemu.
chętnie też bym tak zrobiła bo wtedy problem sam się rozwiązuje, ale dla mnie przepis jest jasny, gdyby ustawodawca chciał to skonstruowałby przepis inaczej, to ta sama sytuacja jak przy 13 emeryturze w dodatku osłonowym, przepis jasny a wykładnia ministerstwa odmienna.
Przy małżonkach w zakładach karnych zawsze tak robiłam bo przepis wydaje się jasny, choć krzywdzący
nowa26
Referent
Zajmuję się: ŚW,FA,DS,KDR,CP
Kontakt:

Post autor: nowa26 »

a wprowadzacie ojca ukraińca do systemu - mam problem z adresem pobytu - skoro jest oświadczenie że został na Ukrainie?
Awatar użytkownika
Szarak
VIP
Zajmuję się: Multitasking
Kontakt:

Post autor: Szarak »

iwonaj@
Referent
Zajmuję się: Ś.R. i Ś.W.
Kontakt:

Post autor: iwonaj@ »

PO ostatnim szkoleniu info jest takie, iż dodatki dla uczniów, którzy nie chodzą do polskich szkół, nie należą się
ODPOWIEDZ