ulga, czy piszecie do US - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 2 z 2    [ Posty: 16 ]

Napisano: 17 sie 2016, 12:54

Zgadzam się z "Mrówka" to są pieniądze, kontrola może się przyczepić. Jutro jest szkolenie z Mazurkiewiczem może skonkretyzuje temat.
agam111

Napisano: 17 sie 2016, 14:00

To jest oświadczenie pod odpowiedzialnością karną przecież, klient ci tak oświadczył i to przyjmujesz bo to pełnoprawny dokumnety...ty nie ponosisz odpowiedzialności za to co petent tam napiszę, natomiast masz prawo weryfikacji tego oświadczenia
Gość

Napisano: 17 sie 2016, 14:15

Otóż to. Wiesz jakie kwiatki miałam? Pisali oświadczenia o dochodzie zerowym a co się okazało? Że cały czas w zatrudnieniu byli. Dostałam po d..., że przyjmowałam oświadczenia, nie sprawdzając i nie wtykając nocha w dochody. Więc oświadczenia o kant d... potłuc.
Mrówka

Napisano: 17 sie 2016, 17:39

Gość pisze:To jest oświadczenie pod odpowiedzialnością karną przecież, klient ci tak oświadczył i to przyjmujesz bo to pełnoprawny dokumnety...ty nie ponosisz odpowiedzialności za to co petent tam napiszę, natomiast masz prawo weryfikacji tego oświadczenia
popieram, jeszcze tego brakowało, zebyśmy sami robili robote za petentów, jeżeli ustawodawca by tego chciał to by to zapisał w ustawie i udostępnił te dane w epam@ti. Mają oświadczać i tego sie trzymam, mogę wytłumaczyć ale nie pozyskiwać dane za wnioskodawce czy innego czlonka rodziny
ninaaaaa

Napisano: 18 sie 2016, 11:52

agam111 pisze:Zgadzam się z "Mrówka" to są pieniądze, kontrola może się przyczepić. Jutro jest szkolenie z Mazurkiewiczem może skonkretyzuje temat.
po szkoleniu napisz co ciekawego wymyślili w tym temacie
aaaw

Napisano: 18 sie 2016, 12:05

Mrówka pisze:To wiem, ale co zrobić w przypadku jeżeli "zabrakło" odprowadzonego podatku na ulgę i "wzięli" brakującą kwotę ze składki zdrowotnej. Co wtedy? Czy pomniejszamy składkę zdrowotną o tę kwotę, która weszła w ulgę? Czy zostawiamy składkę zdrowotną bez zmian?
chyba nie sadzisz ze te pieniadze zus nam oddal bo podatku na ulge zabraklo??:)
skladki zdrowotne i spoleczne odejmujesz od dochodu w takich kwotach,w jakich zostaly zaplacone, a potem do dochodow opodatkowanych czlonka rodziny doliczasz nieopodatkowane (i te ulge, ktora czlonek dostal w prezencie od panstwa )
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Strona 2 z 2    [ Posty: 16 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x