ulga na dzieci - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 2    [ Posty: 17 ]

Napisano: 01 wrz 2015, 15:04

kb pisze:jest bardzo glupi:) bo zaswiadcza ze to dochod podlegajacy opodatkowaniu (skoro mowicie ze na takim druku jak ze wzoru to wystawia) a ta ulga takim dochodem nie jest...u mnie jeszcze nikt nie przyniosl dwoch zaswiadczen...poki co przynosza tylko jedno zaswiadczenie takie jak trzeba
u mnie też jedno ... przyjęłam dzisiaj tylko 11 wniosków - cienizna straszna, 1 września przyjmowałam po 30
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 01 wrz 2015, 15:08

ja nie przyjelam zadnego :D ci co przyszli "z wnioskiem" to nawet swoich danych osobowych nie mieli wpisane nigdzie...mysleli ze jak maja zaswiadczenie z US to wystarczy:D
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 01 wrz 2015, 15:09

anetag pisze:u mnie już było 2 osoby z takimi zaświadczeniami wyglądają identycznie tylko na jednym jest dopisane że podatnik złożył także pit-uz a na drugim ze podatnik złożył także pit 36 (37)
u mnie jest dokładnie tak samo - US traktuje zwrot ze składek społ i zdrow. przy odliczeniu ulgi jako dochód za 2014r zgodny z naszymi przepisami i daje na to zaświadczenie zgodne z art. 23 ust. 4 pkt 1 ustawy
ew@1

Napisano: 01 wrz 2015, 15:21

Kb ja odesłałam dziś 1 Panią bo miała te 2 zaświadczenia z US a ja zdurniałam i nie wiedziałam co mają oświadczyć no i w niosek był nie uzupełniony, a już mnie to zaczyna wkurwiać że zamiast w domu wypełnić gitarę jak w tym czasie co innego mogłabym robić
anetag
VIP
Od: 23 kwie 2014, 8:12
Zajmuję się:

Napisano: 01 wrz 2015, 15:50

informacja taka: mój UW po otrzymaniu miliona telefonów odnośnie ulgii, skontaktował się z Ministerstwem; pit UZ liczymy w okresie zasiłkowym 2016/2017 :D :D :D :D
komunikatu na stronie MPiPS nie będzie bo to dla nich oczywista oczywistość jest :D :D
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 02 wrz 2015, 8:28

ewalu
a wcześniej też Twój US wykazywal tę część ulgi na normalnym odrębnym zaświadczeniu takim jak w rozporządzeniu jako dochód z 2014?
ew@1

Napisano: 02 wrz 2015, 9:21

ew@1 pisze:ewalu
a wcześniej też Twój US wykazywal tę część ulgi na normalnym odrębnym zaświadczeniu takim jak w rozporządzeniu jako dochód z 2014?
póki co nie widziałam takiego zaświadczenia, wnioski przyjmuję od wczoraj i trafiły mi się dwa "normalne" ... u m nie królują oświadczenia
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Strona 2 z 2    [ Posty: 17 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x