Osoba ma nakaz podjęcia leczenia psychiatrycznego. Od czasu wydania orzeczenia nie podjęła ona leczenia lecz wystąpiła do OPS z wnioskiem o umieszczenie w DPS. Czy ośrodek w takiej sytuacji może wydać decyzje kierującą do DPS? Co powinien w tym wypadku zrobić?
Osoba ma postanowienie o umieszczeniu w dps, znaleziono miejsce jak powinno przbiegac przewiezienie tej osoby do dps, na jakie słuzbu powinny w tym uczestniczyć. Czy macie takie doświadczenia
Skierowanie na przymusowe leczenie psychiatryczne a skierowanie do DPS to dwie odrębne sprawy. Jeżeli osoba wymaga leczenia szpitalnego to się jej nie kieruje do DPS.
Witam serdecznie, jestem pracownikiem socjalnym w ZOL. Mam pacjenta, który ma by umieszczony w DPS. Mam pytanie kto ma wypełnic te dokumenty i jak to zrobic kiedy pacjent nie wie co się z nim dzieje (brak kontaktu). Pozdrawiam
Witam.
Pracuję w Domu Dziecka . Staramy się o umieszczenie wychowanków w DPS i matki złozyły juz podanie do odpowiedniego OPS, zas oni twierdza że to my musimy załatwiać całą dokumentację. Wydawało mi się że całą procedurę załatwia OPS, jka to jest ?