Umniejszenie rozp. roku o wypł. ZŁ/ZŁ????? :O - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 28 cze 2017, 12:04

Wierzycielka od kwietnia 2017 roku do czerwca 2017 pobierała zasiłek rodzinny z zastosowaniem zasady ,,złotówka za złotówkę" :twisted: w tym był dodatek z tyt. rozpoczęcia roku szkolnego w kwocie 2,69 zł. :oops:
Na dzień dzisiejszy utraciła dochód :evil: i od lipca'17 będzie uprawniona do zasiłku rodzinnego w pełnej wysokości :cry: i tutaj moje pytanie: dodatek z tytułu rozpoczęcia roku szkolnego we wrześniu'17 musi być wypłacony umniejszony o te 8,07 zł (2,69 * 3) ? :?:
CiekawaWiedzy
Praktykant
Od: 30 mar 2017, 11:19
Zajmuję się: Stanowisko ds obsługi funduszu alimentacyjnego

Napisano: 28 cze 2017, 14:26

Własnie dzis tez pojawił sie u mnie taki problem ;/ ja uważam że powinien byc wypłacony umniejszony, ponieważ w tej zł za zł już część dostała. I jakbysmy teraz na wrzesien przyznali cała 100 zł to w sumie by wiecej dostała tego zasiłku.
dzolana
Praktykant
Od: 23 maja 2017, 12:29
Zajmuję się: FA

Napisano: 29 cze 2017, 10:28

dzolana pisze:Własnie dzis tez pojawił sie u mnie taki problem ;/ ja uważam że powinien byc wypłacony umniejszony, ponieważ w tej zł za zł już część dostała. I jakbysmy teraz na wrzesien przyznali cała 100 zł to w sumie by wiecej dostała tego zasiłku.

Przed chwilą rozmawiałam z radcą prawnym i mówi, że nie ma przepisu, który by rozwiał wątpliwości, ale większość ośrodków właśnie umniejsza ten dodatek i na logikę biorąc raczej nie ma innego lepszego wyjścia ;)
CiekawaWiedzy
Praktykant
Od: 30 mar 2017, 11:19
Zajmuję się: Stanowisko ds obsługi funduszu alimentacyjnego

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x