umorzenie help

Wybrane tematy:
fundusz a spokrewniona rodzina zastętcza Art.209 a obcokrajowiec bez adresu cofniecie zatrzymania prawa jazdy Zwrot z US części kwoty tytułu wykonawczego Zgłoszenie do BIG KRZ - wniosek o założenie konta podmiotu i co dalej?
ODPOWIEDZ
kinga_12

umorzenie help

Post autor: kinga_12 »

Witajcie.
Dłużnik alimentacyjny, przesłał do mnie wniosek o umorzenie długu alimentacyjnego. Syn nie pobiera już fa.
Dłużnik ma umiarkowany stopień niepel., utrzymuje się z zasiłku stałego i co chwila przebywa w szpitalu...
Przez lata nawet grosza nie wpłacił tytułem spłaty zadłużenia....
Do wniosku zostały dołączone wszystkie wymagane dokumenty, orzeczenie, wypisy ze szpitala, info. lekarskie.
Nie chce umarzać długu i nie wiem do końca jak się do tego zabrać...
Pierwszy raz mam taka sytuację i bardzo proszę o poradę.
Z góry dziękuje za pomoc.
Gość

Re: umorzenie help

Post autor: Gość »

nikt nie podpowie?
Beata6
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: Beata6 »

my w takich sytuacjach zwykle odmawiamy umorzenia, chciażby ze względu na to że nie płacił nic dotychczas. Niektórzy są bardziej wyrozumiali ;) w końcu to sprawa uznianiowa
same nudy

Post autor: same nudy »

ktoś

Post autor: ktoś »

Należy odmówic umorzenia w formie decyzji adinistracyjnej.W uzasadnieniu należy wskazać powody, może wyniki wywiadu MOPS-u.
Gość

Post autor: Gość »

we wniosku napisał że wnosi o umorzenie zadłużenia fa, nie została wskazana konkretna decyzja.
same nudy

Post autor: same nudy »

Wezwij do sprecyzowania wniosku, żeby czasami SKO nie uchyliło decyzji z tego powodu.
ODPOWIEDZ