umorzenie nalezności
umorzenie nalezności
SKO uchyliło decyzję i przekazało do ponownego rozpatrzenia, jaka jest dalsza procedura?
- de Charette
- Administrator
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: umorzenie nalezności
ponownie rozpatrujesz uwzględniając zalecenia SKO
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
ale informuje stronę w pierwszej kolejności że zostanie ponownie wydana decyzja i o art. 10 i 73 kpa? i czy biorę pod uwagę aktualna sytuację dłużnika? wszystko analizuje od nowa?
- de Charette
- Administrator
- Zajmuję się:
- Kontakt:
a jakie masz zalecenia SKO? Zasadniczo bazuje się na tym co już masz, dłużnika nie informujesz
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
głównie chodzi o wywiad srodowiskowy, zostały załączone wszystkie pisma dokumentujące podejmowane próby przez pracownika socjalnego aby ten wywiad z dłużnikiem przeprowadzić ale nie moża było go zastać, a na wezwania nie stawiał się. Teraz zapewne bedzie tak samo, więc nawet nie wiem jak mam do tego podejsć. Druga kwestia to kwota umorzenia. Dłużnik złożył o umorzenie należności w całości łącznie z odsetkami, jak dla mnie czytelne podanie. sprawa leżała ponad rok w sko czyli obecna sytuacja się zmieniła więc chyba obecne dochody należy wziąć pod uwagę myślę. i jeszcze jedno, co to znaczy sytuacja rodziny z ustawy, czy jeśli małżeństwo ma rozdzielność majątkową to nie bierzemy pod uwagę żony?
Oprócz umorzenie nalezności - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna przeczytaj również:
wierzycielka żąda (??)
zwrot prawa jazdy- Elmer poradzisz
Aktywizacja zawodowa dłużnika
elmer proszę o radę
podwyżka alimentów - dwa okresy
Signity- parametr " spsób naliczania odsetek"
Elmer czy do wezwania na wywiad alimentacyjny dajemy art 8b
szybkie pytanie
Sygnity - CEPIK
czy piszemy wnioski o przyłączenie?
ZA - pismo z UW
zwrot prawa jazdy- ktora gmina działa dalej...????
zwrot prawa jazdy- ktora gmina działa dalej...????
upomnienie
zwrot prawka
art 27 ust 8 a