umorzenie nienaleznych a brak wywiadu - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 09 maja 2013, 12:48

wystawiłam babce decyzje o nienaleznie pobranych świadczeniach. Ta zlożyla wniosek o umorzenie naleznosci głownej lub odsetek i rozlozenie na raty. wyslalismy do gminy wlasciwej pod wzgledem zamieszkania ( bo juz u nas nie mieszka) pismo o przeprowadzenie wywiadu środowiskowego w celu ustalenia sytuacji finansowej i zdrowotnej. po miesiacu tamtejszy GOPS przyslal inf. ze domownikow nie zastano, nastepnie Pani na odpowiednie wezwania nie dostarczyla odpowiednich dokumentow i generalnie do dnia odeslania inf uniemozliwiala przeprowadzenie wywiadu. Co teraz dalej mam z tym zrobic. Napisac jej dec. ze pozostawiam wniosek bez rozpatrzenia w zwiazku z uniemozliwieniem przeprowadzenia wywiadu, czy tez najpier jeszcze napisac jakies upomnienie wezwanie ze jesli bedzie uniemozliwiac przeprowadzenie wywiadu to pozostawie wniosek bez rozpatrzenia?

~eeewwweee

Napisano: 10 maja 2013, 15:16

proszę o jakąś podpowiedź
~eeewwweee

Napisano: 12 gru 2013, 0:56

jak sprawa zostala zalatwiona?
~A

Napisano: 12 gru 2013, 16:56

dać zawiadomienie wz terminem 7 dni do zapoznania sie z całością dokumentów, jak sie nie zgłosi to pozostawienie bez rozpoznania
~ewa

Napisano: 18 gru 2013, 13:38

ciekawa jestem na jaki art. się powołałaś na przeprowadzenie wywiadu. Ty sama wzywasz kobietę do przedstawienia dokumentów potwierdzających jej sytuacje zdrowotną, rodzinna i finansową. W oparciu o to co ci dośle wystawiasz decyzję. Jak nie dośle to odmowa bo nie miałaś na podstawie czego stwierdzić czy są szczególnie...
~migotka

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x