umorzenie przez urząd skarbowy - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 22 cze 2015, 10:34

Witam,
Niech ktoś mi wyjaśni jak to jest. Dostałam pismo z US, że umorzono postępowanie egzekucyjne na podst. tytułów: ............ i tam wymienione 6 tytułów, oprócz tego ostatniego z 2015r.No i teraz.... Jeśli US umorzył postępowanie to znaczy ze starego zadłużenia już nie ma, i jak mi wpłacił komornik sądowy to mam wpłatę naliczać na ten najświeższy tytuł wyk. z 2015r? czy na tamte starsze? Streszczając, chcę wiedzieć czy jeśli US umorzyło to znaczy ze tego zadłużenia z wymienionych tytułów wyk. już nie ma? czy są, tylko US już nie będzie prowadził postępowania egzekucyjnego? Pomóżcie jestem dopiero 2 miesiące :(
nowaAa

Napisano: 22 cze 2015, 14:42

Witam, Naczelnik US umarza jedynie postępowanie egzekucyjne na podstawie wystawionych przez wierzyciela tytułów, najprawdopodobniej umorzył postępowanie ze względu na jego bezskuteczność. Tym postanowieniem o umorzeniu postępowania egzekucyjnego kończy u siebie działania względem danego dłużnika, czyli nie ma już egzekucji administracyjnej. Kwoty zadłużenia (z okresów które Naczelnik US umorzył) u Ciebie nadal są i w przypadku wpłat od komornika sądowego zaliczasz je na najstarsze zadłużenie. Pozdrawiam
KyNyO

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x