umorzenie ZA, pogmatwana sytuacja. POMOCY!
umorzenie ZA, pogmatwana sytuacja. POMOCY!
Dłużnik zwrócił się do organu właściwego wierzyciela o umorzenie ZA. Organ ten przesłał wniosek do nas jako aktualnie organu właściwego dłużnika, ponieważ przebywa w Zakładzie karnym na naszym terenie i nie ma miejsca zamieszkania. Zebrałam wszystkie informacje o dłużniku łącznie z wywiadem z zakładu karnego, który to oni przeprowadzili. Odpisali mi 22 maja, że koniec kary nastąpi w lutym 2016r. Dłużnik nie dokonał żadnych wpłat wiec sprawa była prosta, jako organ właściwy dłużnika nie mogłam mu umorzyć. 02 czerwca wysłałam tę informację do komornika, do organu właściwego wierzyciela i do Zakładu karnego do osadzonego. 11 czerwca otrzymałam zwrot z ZK z adnotacją, że osadzony został zwolniony 28 maja br. Zadzwoniłam do ZK, czy mają jego jakiś adres, powiedzieli, że podał, gdzie będzie przebywał. Zwróciłam się wiec z pismem o podanie tego adresu i czekam. Ale teraz sprawa już będzie nieaktualna, bo my nie będziemy już jego organem właściwym. Nie wiem co teraz powinnam zrobić jak przyślą mi adres. Wysłać do dłużnika tę informację, czy wysłać informację, że sprawa stała się nieprzedmiotowa i poinformować o tym komornika i organ wł. wierzyciel.
Re: umorzenie ZA, pogmatwana sytuacja. POMOCY!
Niech ktoś przeczyta powyższe i coś odpisze.
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: umorzenie ZA, pogmatwana sytuacja. POMOCY!
możesz napisać do OWW ze nie jestes OWD bo dłuznik został zwolniony z ZK , przebywa w innej gminie, sprawa bezprzedmiotowa itd. a OWW powinno ustalić adres i nowy OWD (wniosek do ZK o podanie adresu itp)
Oprócz umorzenie ZA, pogmatwana sytuacja. POMOCY! - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna przeczytaj również:
urlop dziekański
Czy umorzenie postępowania
uchylenie wszczęcia
dłużnik zrezygnował ze stażu PUP
BARDZO WAS PROSZĘ O PODPOWIEDŹ BARDZO PROSZĘ
ma FA i wzięła od dłużnika
PILNIE POSZUKIWANY PRACOWNIK!!!
Elmer - pilna prośba!
BIG 2015
wniosek o ściganie
TW dla dłużnika za granicą ?
FA a wpłata od dłużnika