umorzenie zaliczki

Wybrane tematy:
fundusz a spokrewniona rodzina zastętcza Art.209 a obcokrajowiec bez adresu cofniecie zatrzymania prawa jazdy Zwrot z US części kwoty tytułu wykonawczego Zgłoszenie do BIG KRZ - wniosek o założenie konta podmiotu i co dalej?
~oux

umorzenie zaliczki

Post autor: ~oux »

wpłynęło do mnie podanie o umorzenie zaliczki alimentacyjnej, nasz dłużnik. Czy mozna teraz umarzać dług z tyt. zaliczki na podstawie przepisów przejsciowych?
~Kaja

Re: umorzenie zaliczki

Post autor: ~Kaja »

u mnie tez wplynelo ale nie wiem czy daje odmowe czy tylko pismem???
~Dłużnik

Post autor: ~Dłużnik »

a jak możana ubiegać się o umorzenie?
~Dłużnik

?????????????????
~donata

Post autor: ~donata »

a mojemu byłemu MOPS podpowiedziwł, że jak wpłaci po ok. 55 zł przez kolejne 3 miewsiace to jest możliwość umorzenia zaliczki czy to PRAWADA????????????????????????????
~aga

Post autor: ~aga »

art. 30 ust. 1 o pomocy osobom uprawnionym do alimentów mówi kiedy można umorzyć i kto może (muszą być spełnione przesłanki zawarte w tym artykule)
~Dłużnik

Aga dzięki ale czy znajdę tę ustawę w internecie?nie jestem pracownikiem MOPS
~aga

Post autor: ~aga »

tak; ustawa z 7 września 2007 r. o pomocy osobom uprawnionym do alimentów (t.j. Dz.U. z 2009 r. nr 7, poz. 1 z późn. zm.)
~BEA

Post autor: ~BEA »

a co z umorzeniem w przypadku śmierci dłużnika?
~anetra

Post autor: ~anetra »

jets jescze taka ustawa o morzenaich należności nnych do kórych nie ma zastosowania ustawa ordynacja podatkowa - (coś w tym stylu) ia tam jest tez taki szczególny zapis kiedy można dłuznikowi umarzać nalezności stanowiące jego dług wobec skarbu państwa czy jedostek samorządu teryt. Zreszta jeżdżąc na przerózne szkolenia zawsze szkolący uczulają by nie umarzać o ile istnieje możliwość prowadzenia egzekucji itp
ODPOWIEDZ