kobieta nienależnie pobrała zdo od 04.12.2014r. wszczęłam postępowanie został sporządzony protokół, gdzie ze stroną ustalono, że nienależnie pobrane świadczenie zostanie potrącane z zasiłku pielęgnacyjnego , o który strona będzie ubiegać się w lutym 2015.
3 lutego 2015 wydałam decyzję o uchyleniu zasiłku dla opiekuna od 4 grudnia 2014r.gdzie wpisałam iż nienależnie pobrane świadczenia wraz z odsetkami zostanie potrącane z zasiłku pielęgnacyjnego
Osoba w lutym miała złożyć wniosek o zasiłek pielęgancyjny następnie miałam zrobić decyzję przyznająca zasiłek pielęgancyjny, dalej o Zwrocie części świadczenia wraz z odsetkami z której miałam dokonać potrąceń z zasiłku pielęgnacyjnego.
Obecnie osoba chciałaby złożyć podanie o umorzenie zgodnie z art. 30 ust. 9 ustawy oświadczeniach rodzinnych
W jakim momencie może złożyć to podanie czy już w tym momencie wydana decyzja o uchyleniu czy dopiero po wydaniu decyzji o nienależnie pobranym w którym wpisze że kwota świadczenia będzie potrącana z zasiłku pielęgnacyjnego.
Podanie złoży do burmistrza i wtedy my robimy decyzję zmieniającą czy uchylającaą żądanie zwrotu???
Pomóżcie jak to ma wyglądać może macie wzór deczji w podobnej sytuacji . Mój email [email protected]