Pani złożyła wniosek o świadczenie wychowawcze. Dołączyła umowę dzierżawy, z której wynika, że wydzierżawiającym jest jej ojciec. Zawarta na 10 lat, wpisana do rejestru, z dopiskiem, że umowa zawarta w celu przyznania pomocy finansowej z tytułu "ułatwienia startu młodym rolnikom". Nakaz płatniczy jest na nią. Jednak umowa zawarta jest między ojcem a jego córką. Czy policzyć jej to gospodarstwo??? Dodam, że bedzie wtedy odmowa, dlatego jest to istotne. Z góry dziękuję za pomoc.
notev - ale wlasnie tej pani nie liczyc, bo ona nie jest wlascicielem a umowa nie zawarta zgodnie z przepisami :)gdyby o swiadczenia wnosil jej ojciec, ktory wydzierzawil jej te ziemie to jemu by sie je liczylo
Źle wyszło, bo może niejasno się wysłowiłem. Nie napisałem, że liczyć jej gospodarstwo, tylko liczyć gospodarstwo, tzn. że ojciec nie może gospodarstwa nie wliczać (ust. 8a pkt.1) w związku z tym, córce jako dzierżawcy gospodarstwa nie oddanego stosownie do przepisów o ubezpieczeniu rolników, dochodu liczyć nie można (ust. 8b).
To miałem na myśli.
Człowiek jest istotą, która całe swe życie trawi na próbach przekonania siebie, że jej istnienie nie jest bezsensowne. Albert Camus